BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiIMF'den faiz indirimleri için uyarı geldi----

IMF'den faiz indirimleri için uyarı geldi

IMF'den faiz indirimleri için uyarı geldi
11 Nisan 2024 - 17:05 www.finansgundem.com

IMF Başkanı Georgieva, merkez bankalarını enflasyon riski karşısında uyardı ve faiz oranlarının çok erken düşürülmemesi gerektiğini vurguladı

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, merkez bankalarının temel faiz oranlarını çok erken düşürerek enflasyonun yeniden yükselmesi ve yeni bir politika sıkılaştırması riskine karşı direnmeleri gerektiğini söyledi.

Georgieva, önümüzdeki hafta dünyanın dört bir yanından ekonomi politikası yapıcılarının yılda iki kez bir araya geleceği toplantı öncesinde yaptığı konuşmada, merkez bankası faiz oranlarındaki keskin artışların ardından geçtiğimiz yıl enflasyon oranlarının düşürülmesi yönünde kaydedilen ilerlemeyi kutladı. Ancak politikanın çok erken gevşetilmemesi konusunda uyarıda bulundu.

Georgieva, "Gerekli olduğu durumlarda politika yapıcılar erken Faiz indirimi çağrılarına direnmelidir. Erken gevşeme yeni enflasyon sürprizlerine yol açabilir ve bu da parasal sıkılaştırmanın devamını gerektirebilir" dedi.

Georgieva, Çalışma Bakanlığı tarafından açıklanan rakamların mart ayında ABD enflasyonunda bir artış kaydederek tüketici fiyatlarının beklenenden daha hızlı arttığı üçüncü ay olmasının ertesi günü konuşuyordu. Rakamlar mali piyasaları sarsarak yatırımcıların Federal Rezerv'in yakın zamanda faiz oranlarını düşürmeyeceği yönündeki endişelerini arttırdı.

IMF Başkanı enflasyonun bu yıl içinde düşebileceğini söyledi ancak ABD gibi büyük ve zengin ülkelerdeki merkez bankacılarını sabırlı olmaya çağırdı.

Georgieva, "Bu eğilimin 2024 yılında da devam etmesini ve gelişmiş ekonomilerin merkez bankalarının yılın ikinci yarısında faiz oranlarını düşürmeye başlamaları için gerekli koşulları yaratmasını bekliyoruz" dedi.

IMF'den finans sektörüyle ilgili risk uyarısı

 

IMF'den kredi uyarısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)