BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiIMF'den ABD'ye kamu borcu uyarısı----

IMF'den ABD'ye kamu borcu uyarısı

IMF'den ABD'ye kamu borcu uyarısı
14 Nisan 2023 - 13:32 www.finansgundem.com

IMF, ABD'ye ulusal borcun fırlayacağı uyarısında bulundu. Fonun son raporuna göre, faiz ödemeleri ve temiz enerjiye geçiş hükümet harcamalarını artıracak


Uluslararası Para Fonu (IMF) yayınladığı Mali İzleme raporunda, ABD kamu borcunun artan hükümet borçlanması nedeniyle önümüzdeki yıllarda artmaya devam edeceğini söyledi.

IMF ekonomistleri, artışın kısmen Washington'un sağlık ve sosyal güvenlik ile temiz enerji projeleri ve diğer yerel ekonomi politikalarına daha fazla harcama yapması nedeniyle geleceğine inanıyor.
IMF'ye göre, ABD borcunun büyümeye oranının bu yıl yüzde 122,2 olacağı ve 2022'de yüzde 121,7'nin biraz üzerinde olacağı tahmin ediliyor. 2018'de yüzde 107,4 olan oranın 2028'de Kovid pandemi dönemi zirvesi olan 2020'deki yüzde 133,5'i geçerek büyümenin yüzde 136,2'sine ve daha da yükselmesi bekleniyor.

Fon, ABD ve Çin'in kamu borcundaki küresel artışın iki ana itici gücü olduğuna dikkat çekti. Genişleyen hükümet borçlanma ve harcamalarının enflasyonist baskıları şiddetlendirerek merkez bankalarının çabalarını baltalayabileceği konusunda uyarıda bulundu.

IMF'nin Mali İşler Departmanı başkanı Vitor Gaspar, Financial Times'a yaptığı açıklamada, "Projeksiyon ufkumuz olan 2028'in sonunda, dünyadaki kamu borcunun büyümenin neredeyse yüzde 100'üne ulaşması bekleniyor" dedi.

IMF ayrıca, ABD ve İsviçre'deki son bankacılık sorunlarının, kamu sektörü bilançoları üzerinde daha fazla baskı oluşturabilecek küresel bir mali kriz risklerini artırdığını da söyledi.

IMF'den Çin ekonomisine dair büyüme tahmini

 

IMF, Türkiye için büyüme tahminini revize etti

 

IMF: Faiz oranları düşecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)