BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaIMF yetkilisi, piyasalardaki kırılganlık hakkında konuştu----

IMF yetkilisi, piyasalardaki kırılganlık hakkında konuştu

IMF yetkilisi, piyasalardaki kırılganlık hakkında konuştu
17 Nisan 2024 - 15:42 www.finansgundem.com

IMF'den Tobias Adrian, piyasalardaki iyimserliğin şirket değerlemelerinin, yapıyı kırılgan bir duruma soktuğunu ve bunun finansal istikrar için bir risk olduğunu vurguladı.

IMF'nin Para ve Sermaye Piyasaları Departmanı Direktörü Tobias Adrian, enflasyonun düşeceği ve faizlerin indirileceği "iyimserliği"nin şirket değerlemelerini ekonomik bir şok karşısında kırılgan hale gelebilecek bir noktaya kadar gerdiğini savundu.

Adrian, CNBC'ye verdiği demeçte, "Değerlemelerin oldukça gerildiği bazı segmentlerde endişeliyiz. Geçen yıl teknoloji sektörü buna öncülük etti, ancak bu noktada, değerlemelerde gerçekten de genel bir artış gördük. Her zaman şu soru soruluyor: Eğer olumsuz bir şok yaşanırsa fiyatlarda ne ölçüde bir yeniden ayarlama göreceğiz?" dedi.

Piyasanın bazı kesimlerinin gergin görünmesinden endişe edilmesi gerektiğini belirten Adrian, "En azından bazı segmentlerde, borçlu temellerinin kötüleşmesine rağmen spreadlerin çok sıkı olduğu kredi piyasalarına işaret edebilirim. Daha riskli borçlular bile yeni borç ihraç edebiliyor ve bu da çok uygun fiyatlarla gerçekleşiyor" diye konuştu.

IMF'in ekonomi danışmanı: Küresel resesyon riski oldukça az

 

IMF'den Rusya tahmini: Daha da büyüyecek

 

IMF'den bankalara uyarı!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)