BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemIMF: Varlıklı kişilere yönelik gelir vergisi artırılmalı----

IMF: Varlıklı kişilere yönelik gelir vergisi artırılmalı

IMF: Varlıklı kişilere yönelik gelir vergisi artırılmalı
08 Ocak 2020 - 09:14 www.finansgundem.com

IMF Başkanı Georgieva, yazdığı bir blogda vergi alımında gelir adaletsizliğine göre alım yapılması gerektiğini vurguladı

IMF Başkanı Kristalina Georgieva, varlıklı kişilere yönelik gelir vergisini arttırmanın, zengin ve fakir arasındaki artan boşluğu kapatmaya yardımcı olacağını ve bunun büyümeye zarar vermeden yapılabileceğini bildirdi.

Eşitsizlikle başa çıkmak politikasının bir parçası olarak daha iyisi için daha yüksek marjinal vergi oranları gerektiğini belirtti.

Georgieva, IMF'nin bir zamanlar politika tavsiyelerinin merkezi bir parçasını oluşturan vergi indirimi yaklaşımından uzaklaştığının bir işareti olarak, global ekonomide en karmaşık ve can sıkıcı zorluklardan biri haline gelen konularla başa çıkmak için farklı bir yaklaşımın olması gerektiğini vurguladı.

Bir blogda yazan IMF Başkanı, "Fırsat eşitsizliği. Nesiller arası eşitsizlik. Kadınlar ve erkekler arasındaki eşitsizlik. Ve elbette, gelir ve refah eşitsizliği. Hepsi toplumlarımızda mevcut ve maalesef birçok ülkede artıyor." dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)