BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiIMF Türkiye'den gitmeyecek----

IMF Türkiye'den gitmeyecek

IMF Türkiye'den gitmeyecek
19 Nisan 2013 - 11:47 www.finansgundem.com

Türkiye IMF'ye borcunun son taksidini ödemesi ardından IMF ile Türkiye ilişkisi denetim boyutunda devam edecek

IMF Türkiye Başkanı Mark Lewis İstanbul'da CNBC-e yayınında sorularını yanıtladı. Lewis, Mayıs ayında Türkiye'nin borcu bitse bile Türkiye’de kalmaya devam edeceklerini söyledi.
Lewis, “Türkiye’nin IMF’den borç almayı 2008 yılında bıraktı. O yıldan bu yana normal bir ilişkimiz var. Pek çok ülkeyle de benzer ilişkimiz var. Aslında buna bir denetim ilişkisi diyebiliriz. Fransa, ABD, Güney Kore gibi ülkelerde de durum böyle. Bu durumda Ankara’daki ofisimizin varlığı devam edecek. Birçok gelişen ülke piyasasında ofisimiz var” dedi.
Lewis Türkiye’nin dünya ekonomisindeki etkinliğini artırdığı şu dönemde burada bir ofislerinin olmasının iyi bir şey olduğunu da ifade etti.
Lewis, “Türkiye’nin IMF ile son yıllarda yakın bir ilişkisi oldu. Hem bölge, hem küresel sorunlarla ilgili çok fazla işbirliği içinde olduk. Böyle devam edeceğiz” dedi.
BÜYÜME AŞAMALI ARTACAK
Türk ekonomisini de değerlendiren Lewis, “Türkiye’de ekonominin temelleri sağlam, küresel ortamlardaki krizlerle son derece iyi mücadele ediyor ve bu karmaşa da kendini çok güzel pozisyonladı ve şu anda çok iyi bir konumda” diye devam etti.
Türkiye ile birlikte 38 ülkenin IMF’de destek sağladığına işaret eden Lewis, Türkiye’nin ekonomik durumunun oldukça iyi olduğuna işaret etti.
BEKLENTİLERİMİZİ DEĞİŞTİRMEYECEĞİZ
Büyümeye yönelik de değerlendirmeler yapan Lewis, “2012’de büyüme düşüktü. Ama yüzde 2,5 civarında bir büyümenin olması 2010-2011’e kıyasla büyük bir düşüş ama olumsuz bir gelişme değil. 2012’de bir yavaşlama tahmin ettik. Yumuşak iniş bekledik, öyle de oldu. Bundan sonra bir toparlanma olacaktır. Beklentilerimizi değiştirmeyeceğiz” dedi.
MERKEZ BANKASI SERMAYE AKIŞLARINA GÖRE POZİSYON ALDI
Merkez bankası enflasyon ve istihdam ile ilgili beklentilerini belirleyip buna göre pozisyon aldığını söyleyen Lewis, “Sermaye akışları aslında iyi bir şeydir ama iyi yönetilmeleri gerekir. Merkez bankasının hedefleri de bu yönde oldu” diye konuştu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)