BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiIMF: Türkiye büyümede beklentilere ulaşamayabilir----

IMF: Türkiye büyümede beklentilere ulaşamayabilir

IMF: Türkiye büyümede beklentilere ulaşamayabilir
05 Ekim 2021 - 16:37 www.finansgundem.com

IMF Başkanı Georgieva'ya göre 2021 büyümesi temmuz tahminlerinin altında kalabilir

IMF Başkanı Kristalina Georgieva, 2021 yılında küresel büyümenin IMF'nin temmuz ayı tahmini olan yüzde 6'nın bir miktar gerisinde  kalabileceğini söyledi.

Başkan, artan borçluluk, enflasyon ve ekonomik eşitsizlik gibi  sorunların büyümenin önünde engel oluşturmakta olduğunu kaydetti. "Ekonomi toparlanıyor ancak pandemi toparlanma sürecini sınırlamaya  devam ediyor" ifadelerini kullandı.

2022 yılında birçok gelişmiş ülkenin pandemi öncesi GSYH seviyelerine  geleceğini de aktaran Georgieva, bazı gelişen piyasalarda ise aynı  seviyeye gelmenin yıllar alabileceğinin altını çizdi.

Başkan, "Küresel kamu borcu GSYH'nın yüzde 100'ü seviyelerine ulaştı"  uyarısının ardından birçok gelişen ülkenin olumlu finansal koşullarda  ek borçlanma imkanı sınırlı olduğuna dikkat çekti. "2022'de enflasyon  baskıları bazı gelişen ülkelerde devam edebilir" dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 🇹🇷05 Ekim 2021 17:53

    Yürüyün gidin be ulaşacağız hele bir insansız süpersonik uçağı yapalım arı sürüsü yapacağız sonra uçan araba sonra uzay mekiği ve en sonunda tabi ki uçak gemisi yaparsa Türkiye yapar.