BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiIMF büyümeyi gözden geçirecek----

IMF büyümeyi gözden geçirecek

IMF büyümeyi gözden geçirecek
13 Eylül 2013 - 07:28 www.finansgundem.com

IMF Dışilişkiler Direktörü Gary Rice, Türkiye'nin büyüme projeksiyonunu güncelleyebileceklerini söyledi

IMF Dışilişkiler Direktörü Gary Rice, gelecek hafta Madde IV kapsamında Türkiye'yi ziyaret edecek olan IMF heyetinin, son Dünya Ekonomik Görünüm raporunda ifade edilen 2013 yılı için yüzde 3 büyüme tahminini, güncelleme fırsatı elde edebileceğini söyledi.
Haftalık basın toplantısında Foreks'in sorularını yanıtlayan Rice, IMF heyetinin Türkiye temaslarında Madde IV kapsamında son ekonomik gelişmeleri değerlendireceğini ve bunları otoriteler ile müzakere edeceğini ifade etti. Rice, "2013 yılı için IMF uzmanları GSYH büyüme oranını yüzde 3 olarak görüyorlar. Heyet ziyaretinde bu projeksiyonu güncelleme fırsatı bulabilir. Elbetteki, yeni büyüme projeksiyonlarını 3 hafta sonra yayınlanacak yeni Dünya Ekonomik Görünüm raporunda görme imkanımız olacak" diye konuştu.
IMF'den bir heyet 2013 yılı Madde IV mutad görüşmeleri kapsamında Türkiye'yi ziyaret edecek. Heyet, 19-20 Eylül 2013 tarihlerinde İstanbul’da özel sektör ve mesleki kuruluş temsilcileri ile görüşmeler yaptıktan sonra, 23 Eylül-1 Ekim 2013 tarihleri arasında Ankara’da resmi temaslarda bulunacak.
IMF-Dünya Bankası'nın sonbahar toplantısı 11-13 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)