BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiIMF Başkanı'na göre küresel ticaret tehlikede----

IMF Başkanı'na göre küresel ticaret tehlikede

IMF Başkanı'na göre küresel ticaret tehlikede
06 Kasım 2022 - 08:11 www.finansgundem.com

IMF Başkanı Georgieva, küresel ticaretin kısıtlamalar sebebiyle tehlike altında olduğunu söyledi.

Çin’de uluslararası bir serginin açılış töreninde konuşma yapan Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, küresel ticaretin ticaret kısıtlamaları ve uygun maliyetli sübvansiyonlar sebebiyle ciddi tehlike altında olduğunu ifade etti.

Georgieva, uygulanan yaptırımların dünyadaki ticaret faaliyetlerini kısıtladığını ifade ederken, aynı zamanda sübvansiyonların da verimliliği düşürdüğünü belirtti.

Dünya toplumu için önceliğin küresel fiyatları yukarı çeken ve gıda güvenliğine yönelik riskleri artıran gıda ile ilgili ticaret kısıtlamalarının kaldırılması olması gerektiğinin altını çizen IMF Başkanı, ekonomik büyüme tahminlerinde halihazırda üç kez düşüşe gittiklerini hatırlattı.

Ekim ayında ABD’nin başkenti Washington’da bulunan Georgetown Üniversitesi’nde düzenlenen seminerde konuşan Georgieva, Ukrayna’daki çatışmaların ekonomiyi nasıl etkilediğine dair değerlendirmesinde, “Bunun birçok yan etkisi var. Ancak en dramatik sonuç gerçekten de dünyanın bloklara bölünmesidir. Biri Rusya’ya karşı olanlar, diğeri Rusya’nın yanında olanlar, bir diğeri ise olayları izleyerek bekleyenler. Dünyayı bloklara bölmek ise zengin ülkeleri daha az zengin, yoksul ülkeleri de daha fazla yoksul yapacaktır. Yani hepimiz daha da yoksullaşacağız” diye konuşmuştu.

IMF Başkanı, uluslararası toplumun Ukrayna’daki olaylar nedeniyle ‘Rusya’ya karşı çıkanlar’ ve ‘Rusya’yı destekleyenler’ olarak ikiye bölündüğünü vurgularken, bu durumun küresel ekonomi için dramatik sonuçlara neden olacağını söyledi.

IfW: Küresel ticaret durgunlaşıyor

 

DTÖ, küresel ticarette büyüme beklentisini yüzde 1'e düşürdü

 

DTÖ: Küresel ticaret büyümesi durgunlaştı

 

Küresel ticaret hacminde çift dip yaşanma riski

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)