BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiIMF Başkanı, ekonomi için en büyük tehdidi açıkladı----

IMF Başkanı, ekonomi için en büyük tehdidi açıkladı

IMF Başkanı, ekonomi için en büyük tehdidi açıkladı
17 Kasım 2022 - 15:08 www.finansgundem.com

IMF Başkanı Kristina Georgieva bu yıl ve muhtemelen 2023’te küresel ekonomi için en büyük tehdidin devam eden savaş olduğunu belirtti.

IMF Başkanı Kristina Georgieva dünya ekonomisi için bu yıl ve muhtemelen gelecek yıl en olumsuz faktörün Rusya-Ukrayna savaşı olduğunu bildirdi.

Georgieva G20 zirvesi için bulunduğu Bali’de CNBC’ye yaptığı değerlendirmede “Ukrayna’daki savaşın bu sene ve muhtemelen 2023’te dünya ekonomisi için en negatif faktör olduğunu düşünüyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

Küresel ekonomide bölünmeler yaşandığına dikkat çeken Georgieva “Kovid 19 ve Ukrayna’daki savaş nedeniyle tedarik zincirleri zarar görürken büyüme de küresel çapta zarar gördü. Eğer dünya ayrı bloklara gitmeyi tercih ederse yüksek bedel ödemek gerekebilir. Bu, açık ekonomilere, özellikle de gelişmekte olan ülkelere zarar verir” diye konuştu.

IMF Başkan Yardımcısı'ndan, Çin'e uyarı

 

IMF: Küresel ekonomik görünüm “iç karartıcı”

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)