BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİlker Başbuğ isyan etti!----

İlker Başbuğ isyan etti!

İlker Başbuğ isyan etti!
13 Ocak 2014 - 12:04 www.finansgundem.com

Silivri'de yatan İlker Başbuğ, beraat etmesi karşılığında yolsuzluk operasyonun üstünün örtülmesine karşı...

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, terör örgütü KCK davası sanıklarının da yeniden yargılanması gerektiği mesajını verdi.

Cumhuriyet gazetesinden Uktu Çakıröz'e konuşan Başbuğ, kumpas iddiaları ve yeniden yargılama tartışmalarına değindi.

Af değil beraat istediğini söyleyen İlker Başbuğ, yeniden yargılama konusuna değindi. Başbuğ’un bu konuyla ilgili görüşleri röportajda şöyle yer alıyor:

"Eğer yeniden yargılama olacaksa ‘Bana olsun, ona olmasın’ diyemeyiz. ÖYM’ler kalktığında bu antidemokratik mahkemelerin elindeki tüm dosyalar genel yargıya gitmelidir."

ORDUYA KUMPAS İDDİASI

Başbakan Erdoğan'ın danışmanı Yalçın Akdoğan'ın "orduya kumpas kurdular" sözüyle başlayan tartışmalar için de Başbuğ şunları söyledi:

“Yargısıyla kolluk kuvvetiyle birlikte kuruldu. Bu kumpas yargı eliyle, kolluk kuvveti eliyle kuruldu. Bir de tabii içimizden birileri var. O olmadan zaten olamazdı.”

TAKAS DÜŞÜNCESİ YOK

Yeniden yargılama tartışmasının, 17 Aralık'ta başlatılan operasyonunu gölgelediği iddialarına Başbuğ’un yaklaşımı şöyle oldu:

“Burada kimsenin yeniden yargılama olsun, ama karşılığında yolsuzluk örtülsün gibi bir ‘takas’ düşüncesi yok. Bir tarafta yolsuzluk iddiaları var. Bir tarafta ‘paralel devlet’, ‘çete’ vesaire. İkisinin de üzerinde durulması lazım. ‘Kumpas sözü niye şimdi çıktı?’ deniyor. Bunu tartışmanın anlamı yok. Aslında daha önce defalarca söylenen bir şey. Bu kumpas sonucu hâlâ yaşanan çok büyük mağduriyetler var. Tutukluluğu dört yılı geçen yüzlerce insan var. Önemli olan bu mağduriyetlerin bir an önce giderilmesi.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)