BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİlk Rus eti Türkiye'ye geldi----

İlk Rus eti Türkiye'ye geldi

İlk Rus eti Türkiye'ye geldi
28 Temmuz 2018 - 09:11 www.finansgundem.com

Rusya, Türkiye'ye sığır eti tedarik etmeye başladı

Başkan Putin Güney Afrika’da Erdoğan’a “Beni Türkiye’de restorana davet ettiniz ama Rus etinin girişine izin verilsin, ondan sonra” imasını yaptıktan sonra Rus etinin Türkiye'ye tedarik edilmeye başlandığı duyuruldu. 

Sputnik’in haberine göre, Rusya'nın Türkiye'ye sığır eti tedarik etmeye başladığı, kümes hayvanı eti tedariği için de çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksey Gordeyev, Türkiye'ye sığır eti ihracatının başladığını, gelecek dönemde ise kümes hayvanı ihracatına başlama umudunun olduğunu belirtti.

RIA ajansı haberi, “Rusya ilk parti eti Türkiye’ye yolladı” başlığıyla duyurdu.

Tverskaya oblastta bir toplantıda konuşan Gordeyev, “Türkiye et ürünlerimiz için özel bir pazar. İlk parti Türkiye pazarına vardı” dedi.

Bu arada Rusya, Türkiye’nin et ithal ettiği 6. ülke oldu. 2017 verilerine göre, Türkiye Polonya, Fransa, Macaristan, Romanya ve Bosna-Hersek üzerinden et alımı yapıyor. Bu ülkelerden alınan etin toplamı 18 milyon kiloya çıkarken, sadece Bosna Hersek’ten kemiksiz et alınıyor.

Konu daha önce şu haberle gündeme gelmişti:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in BRICS zirvesindeki buluşmasının başında esprili anlar yaşandı. Johannesburg'da Four Seasons Otel'de yapılan görüşmenin başında Putin, "Beni restorana yemeğe davet etmeye söz vermiştiniz" diye hatırlatmada bulundu. Erdoğan, "Davet ediyorum" diye gülerek karşılık verince, Putin'in sözü neden buraya getirdiği anlaşıldı:

Rus lider, Rusya et ürünlerine Türkiye pazarının açılması ile ilgili beklentisine atıf yaparak, "Anlaşmaıştık, et ürünlerimize pazarınızı açtığınızda, restoranlarda bizim et türünlerimizden  yemekler olacak, o zaman (yeriz)" dedi. 

Erdoğan gülerek, "Büyük memnuniyetle. Bekleyeceğim. Dönüşten sonra bu işi halledersek iyi olur, fazla geciktirmeyelim." diye davetini tekrarladı.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Koyun28 Temmuz 2018 22:49

    Kurbanlıklar ucuzlayacak. Yaşasın.

  • Vatan28 Temmuz 2018 14:07

    Mudurnu keskinoğlu iflas ettiriliyor,dışardan tavuk alıyoruz...soru işareti

  • Yorum28 Temmuz 2018 13:55

    Yav kümes hayvanı etini biz rusyaya satmıyormuyduk ne oldu şimdi onlar bize satıyor nasıl oldu bu iş yakında çiftçilik besicilik kalmıyacak

  • Tüccar28 Temmuz 2018 10:49

    İş bilmez tüccar gibi her gittiğimiz yerde bize bişeyler kakalayip satıyorlar. Bunu da başarı diyr anlatıyoruz. Ey yüce Allahım. Daha ne kadar sürecek bu millete iş bilmezler eliyle reva gördüğün zulüm.