BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa'Ilımlı büyüme devam ediyor'----

'Ilımlı büyüme devam ediyor'

'Ilımlı büyüme devam ediyor'
06 Mart 2013 - 22:16 www.finansgundem.com

Fed tarafından bugün açıklanan Bej Kitap raporlarında ekonominin ılımlı bir hızda büyümeye devam ettiğinin altı çizildi

ABD merkez bankası Federal Reserve tarafından yapılan açıklamada ülke ekonomisinin konut ve otomobile yönelik yükselen tüketici talebiyle beraber ülkenin genelinde ekonominin "ılımlı bir hızda" büyüdüğünü belirtti.
Fed'in 12 bölge bankasından gelen raporlarla hazırlanan Bej Kitap'ta "Her ne kadar bazı bölgelerde istihdam planları sınırlı kalmış olsa da çoğu bölge istihdam şartlarında ılımlı gelişmeler rapor etti. Konut emlak sektörleri ve konut fiyatları neredeyse bütün bölgelerde güçlenirken, ülkenin bir çok yerinde stoklar düşüş gösterdi" ifadeleri kullanıldı.
Bej Kitap için toplanan veriler ve raporlar Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) istihdam sektöründeki ilerlemeyi değerlendirmesini sağlarken, aylık 85 milyar dolarlık varlık alımında değişikliğe gidip gidilmemesi yönünde karar verilmesine de yardımcı oluyor. Komite 19-20 Mart tarihlerinde tekrar toplanmayı planlıyor.
ABD'de şirketler Şubat ayında beklentileri aşarak 198,000 kişilik istihdam yaratırken, bu piyasanın toparlanmaya devam edeceği sinyallerine yenisi eklenmiş oldu. İşsizlik oranı ise Eylül ayından bu yana yüzde 7.8 ile yüzde 7.9 arasında kaldı.
New York merkezli JPMorgan Chase & Co. şef ABD ekonomisti Michael Feroli, "Şu anda pozitif olan fakat çok heyecan verici olmayan bir büyümeyi izliyoruz. Konut fiyatları yükselmeye devam ediyor. Bu sektör şimdiye kadar iyi direndi ve yeni yılda zayıflayacağına dair bir sinyal vermiyor" ifadelerini kullandı.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)