BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİkinci özür olayı----

İkinci özür olayı

İkinci özür olayı
30 Mart 2013 - 14:10 www.finansgundem.com

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye’nin notunu artıran Standard & Poors’un (S&P) da İsrail gibi özür dilediğini söyledi

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye’nin notunu artıran Standard & Poors’un (S&P) da İsrail gibi Türkiye’den özür dilediğini belirterek, “Kaybolmuş itibarlarını kurtarmaya çalışıyorlar. Ancak bu not bizim notumuz değil. Türkiye’nin notunu yeniden gözden geçirsinler. Buradan duble S&P’ye çağrı yapıyorum. ‘Gel itibarını kurtar” diye seslendi. 
Çağlayan, Türk Girişim ve İş dünyası Konfederasyonu’nun (TÜRKONFED) seçimli 9.Olağan Genel Kurulu’nun açılışında yaptığı konuşmada, S&P’nin Türkiye’nin not artırımını değerlendirdi. S&P’nin kendi itibarını kurtarmaya çalıştığı yorumunu yapan Çağlayan, “Türkiye’ye sanki bir şey lutfetmiş gibi, birçok arkadaşımız kalktı sevinç çığlıkları attı. Kimse kusura bakmasın, onlar kendi itibarlarını kurtarmaya çalışıyorlar. Kendi kaybolmuş itibarlarını ortaya getirmeye çalışıyorlar ve İsrail gibi Türkiye’den onlar da özür diledi arkadaşlar, bu kadar basit” ifadelerini kullandı. 
S&P’yi “çifte standart” davranmakla suçlayan Çağlayan, “Umut ediyorum ki onlar da belli bir yapıya gelecekler. Şimdi S&P’nin de önünde tarihi bir fırsat var, itibarlarını kurtarması için. Türkiye’nin notunu yeniden gözden geçirsinler. Bu not, bizim notumuz değil. Sen Filipinlere, Romanya’ya, Hırvatistan’a vermiş olduğun notu Türkiye’ye verirsen, arkadaş ben senin doğru iş yaptığını kabullenemem, kusura bakma. Duble S&P’ye buradan çağrı yapıyorum. Gel itibarını kurtar, senin için bu fırsat” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)