BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaOtomotivİkinci el araç fiyatları iki yıl sonra düştü----

İkinci el araç fiyatları iki yıl sonra düştü

İkinci el araç fiyatları iki yıl sonra düştü
24 Ekim 2023 - 05:08 www.finansgundem.com

İkinci el araç fiyatları iki yılın ardından ilk kez düşerek eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 8 geriledi.


Online ikinci el araç platformu VavaCars, ikinci el araç piyasasına ışık tutan eylül ayı VavaAI fiyat endeksini açıkladı. Endekse göre son iki yıldır yükselişini sürdüren fiyatlar, eylül ayında ilk kez geriledi. Segment bazında en büyük düşüşün önce A ardından D segmentinde yaşandığını söyleyen VavaCars Perakende Grup Başkanı Serdıl Gözelekli, “Online ilan sitelerindeki yüksek liste fiyatlarına rağmen gerçek piyasalardaki ikinci el araç fiyatları son bir ayda ortalama yüzde 8 geriledi” dedi.

VavaCars’ın ve kamuya açık verilerin analizine göre ikinci el araç fiyatları eylül ayında bir önceki aya göre ortalama yüzde 8 geriledi. Online sitelerde piyasanın aksine daha yüksek fiyatlar yer alıyor. Takip eden süreçte Ticaret Bakanlığı’nın aldığı önlemler ve piyasaların durgunlaşmasıyla birlikte eylül ayında uzun bir aradan sonra ikinci elde fiyatlar ilk kez düşüş gösterdi. En çok fiyat düşüşü sırasıyla önce A, ardından D segmentlerinde gözlemlendi.

"Sitedeki fiyatlar gerçeği yansıtmıyor"

Fiyat gerilemesinin ardında yatan nedenlere dair değerlendirme yapan Gözelekli, “Araştırmamızda elde ettiğimiz sonuçlar, online platformlarda gösterilen fiyatlar ile gerçek piyasa fiyatları arasındaki farklara dikkat çekiyor. Online ilan sitelerindeki yüksek liste fiyatlarına rağmen reel piyasalarda ortaya çıkan yüzde 8’lik bir düşüş, gerçek verileri barındırıyor” yorumunu yaptı. (Dünya)

İşte Türkiye'de satılan elektrikli otomobil sayısı

 

AB'de otomobil satışları artışını 14'üncü aya taşıdı

 

Otomotivde işler terse döndü, kampanyalar hız kazandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)