BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİki uzmandan Yüksekova uyarısı----

İki uzmandan Yüksekova uyarısı

İki uzmandan Yüksekova uyarısı
11 Şubat 2024 - 15:40 www.finansgundem.com

Hakkari’de bu sabah 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bölgede herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan’ın ardından yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür’den de dikkat çeken bir açıklama geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) sitesinde yer alan bilgiye göre; merkez üssü Hakkari'nin Yüksekova ilçesi olan 4,4 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Bölgedeki depremlere ilişkin kritik açıklamalarda bulunan, 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin öncesinde pek çok uyarıda bulunan yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, X (Twitter) hesabı üzerinden bir değerlendirme yaptı.

Prof. Dr. Görür, “Deprem Bitlis-Zagros Bindirme Kuşağı üzerinde. Bu kuşak 6 Şubat depremlerinden sonra çok sıkıştı” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Naci Görür, Hakkari Yüksekova’da 3 Şubat’ta yaşanan 4,1 büyüklüğündeki deprem sonrasında da benzer bir açıklama yapmıştı:

Bu kuşak 6 Şubat depremlerinden sonra muhtemelen belli ölçüde stres alanı değişimine uğradı ve stres yükledi. Bu husus göz ardı edilmemelidir.


Hakkari depreminin hemen ardından Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan da bir açıklama gelmişti.

Prof. Dr. Ercan, "Hakkari Depremini beklerken bugün M4,4 oldu. Yapılar ile yer jeofizikçilerce hızla taranmalı, rezonans ölçüleri tez alınmalı. Yıkıma duyarlı olanlar depremi beklemeden yıkılmalı. TOKİ hızla konut yapmalı” çağrısında bulunmuştu.

Hakkari'de 4.4 büyüklüğünde deprem

 

Deprem nasıl etkiledi? Nüfus artış hızı en çok azalan iller...

 

Marmara depremi için korkutan uyarı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)