BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİki ülkenin notu teyit edildi----

İki ülkenin notu teyit edildi

İki ülkenin notu teyit edildi
17 Ocak 2014 - 08:11 www.finansgundem.com

Kredi derecelendirme kuruluşları Fitch ve S&P, kredi notu yağmuruna başladı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Portekiz'in notlarını negatif izlemeden çıkardı ve BB/B olarak teyit etti. Notların görünümü 'negatif' olarak belirlendi.
S&P yaptığı açıklamada, Portekiz'in GSYH'nın yüzde 5,5'i seviyesindeki bütçe açığı hedefini başarmasını beklediklerini ve koalisyon hükümetinin AB/IMF programına bağlı olmaya devam ettiği görüşünde  olduklarını belirterek, bu nedenle uzun vadeli notları negatif izlemeden çıkardıklarını ve teyit ettiklerini bildirdi.
S&P, negatif görünümün ise devam eden sosyal ve politik riskleri yansıttığını vurguladı.

FITCH HOLLANDA'NIN KREDİ NOTLARINI TEYİT ETTİ

Fitch Ratings, Hollanda'nın yabancı ve yerel para cinsinden uzun vadeli kredi notlarını AAA olarak teyit etti. Görünümü de 'negatif' olarak korudu.
Fitch, Hollanda'nın ihraç ettiği yabancı ve yerel para cinsinden kıdemli teminatsız tahvillerin notlarını da AAA olarak yineledi. Yabancı para cinsinden kısa vadeli kredi notunun F1+ ve Ülke Tavanı notunu AAA olarak tekrarladı.
Fitch, notların teyit edilmesinin Hollanda'nın güçlü ekonomik, kurumsal yapısını, istikrarlı cari işlemler fazlasını ve pozitif uluslararası yatırım pozisyonunu içeren kredi göstergelerini yansıttığını vurguladı.
Fitch, negatif görünümün devam etmesine neden olarak ise zayıf GSYH büyüme görünümünü işaret etti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)