BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİki önemli isimden Kınık'a 'istifa' mesajı----

İki önemli isimden Kınık'a 'istifa' mesajı

İki önemli isimden Kınık'a 'istifa' mesajı
19 Nisan 2023 - 16:03 www.finansgundem.com

Kızılay'ın deprem bölgesinde yardım kuruluşlarına çadır satmasının ardından Teknoloji Bakanı Varank, Kızılay Başkanı Kerem Kınık için; "Bu süreçleri doğru yönetemediği çok aşikar. İstifa edecekse istifa etmesi lazım." açıklamasını yaptı.

Kızılay, deprem felaketi sonrasında "çadır satışı" ile tartışmaların odağı haline gelmiş, hala görevde olan Kızılay Başkanı Kerem Kınık'a tepki olarak da bağışlar azalmış, kan stokları asgari seviyenin altına düşmüştü. Satış kararının ardından Kınık'a yönelik tepkiler sürüyor.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'a, Kınık'a yönelik istifa çağrıları soruldu.

‘KIZILAY’IN SATMAK KELİMESİYLE BİR ARAYA GELMESİ BENİ RAHATSIZ EDİYOR’

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Habertürk yayınında "Bu istifa meselesi kişinin kendisinin değerlendireceği bir husustur. Bir kurumun itibarı şahısların kişisel düşüncelerinin, değerlendirmelerinin, itibarının ötesinde bir şey, Kızılay'ı hepimizin koruması lazım. Bir kere Kızılay'ın satmak kelimesiyle bir araya gelmesi beni rahatsız ediyor" açıklamasını yaptı.

TV100'de Kızılay'ın çadır satışını değerlendiren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank ise "Kişisel olarak beni rahatsız ediyor. Kendisi çok yıprandı, bu süreçleri doğru yönetemediği çok aşikar. İstifa edecekse istifa etmesi lazım. Kamuoyunda şöyle bir algı var, bu niye görevden alınmıyor. Bu resmi bir makam değil, bir spor kulübü dernek statüsündeyse bu da öyle. Başkanıyla ilgili kararı kendi genel kurulları verir" dedi.

‘PİREYE KIZIP YORGANI YAKMAYALIM’

Aynı konu geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın da gündemindeydi.

Kalın, "Bu çadır satma meselesi tabi yanlıştı. Kişilerin kurumlara zarar vermesine elbette müsade edilmemeli. Şimdi şeye kızıp hani pireye kızıp yorganı yakmayalım." açıklamasını yapmıştı.

Kan bağışının önemini vurgulayan Kalın, "Çok üzüldüm verilere bakınca bunun bir tepki oldugunu anlıyorum ama bunu doğru yöne kanalize edelim vakti zamanı geldiğinde öbür konular da konuşulur ama şu an kan acil bir ihtiyaç" demişti. (NTV)

Kızılay Başkanı Kınık, kan bağışı çağrısında bulundu

 

Kızılay Başkanı'ndan 'Ahbap'a parayı iade edin' yorumuna yanıt: Bakarız

 

Türk Kızılay'dan 'çadır' açıklaması

 

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • beemir 21 Nisan 2023 14:40

    Seçimden sonra hepsinin ipi çekilir.

  • Mustafa KILIÇ20 Nisan 2023 12:38

    Görevden azledemiyorlar. Neden? Kızılay başkanı kalkıp konuşursa ne olacak. Tam bir rezalet olur. Mahkeme kararını bile tanımayan hükümet kanadı şimdi kalkmış " onların genel kurulu var " gereğini yapar diyor. :D 

  • Selami Bakır19 Nisan 2023 21:44

    Sadece Kızılay başkanı suçlu olsaydı, şimdiye kadar kafasını koparırlardı.  Hükümete danışmadan, yada onay almadan böyle (çadır satışı ) bir konuda yalnız başına karar veremez. Bu sebeple hala görevde.

  • Sefa19 Nisan 2023 18:03

    Yeraltında yatan binlerce insanın kanının hesabını veremiyecek peşinden gidenlerle birlikte Allahın ızdırabını üzerlerinde taşıyarak

  • E.g.19 Nisan 2023 17:21

    KIZILAYDA DAHA ÖNCE DE SATIŞ YAPILIP YAPMADIĞININ TESPİT EDİLEBİLMESİ İÇİN MALİYE BAKANLIĞI MÜFETTİŞLERİNCE İNCELEME BAŞLATILMALIDIR

  • Run19 Nisan 2023 16:36

    Durduğu kabahat istifa arkası hakkında takibat yapılmalı