BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİki kayyum için şok iddia!----

İki kayyum için şok iddia!

İki kayyum için şok iddia!
19 Kasım 2015 - 07:30 www.finansgundem.com

Kaynak Holding’e bağlı şirketlere atanan 7 kayyumdan 2'si için olay yaratacak iddialar ortaya atıldı

Kaynak Holding’e bağlı 19 şirket, 1 vakıf ve 1 derneğe dün mahkeme kararıyla 7 kayyum atandı.Soruşturma kapsamında hâkimliğin kararında atanan kayyumlardan biri de Aytekin Karahan'ın adı 2012’de Ankara Emniyeti’nin Kamu İhale Kurumu’na ilişkin operasyonda gündeme gelmişti.
 
HAKİM BELİRLEDİ
 
Anadolu 10. Sulh  Ceza Hâkimi Ali Arslan Giritli kayyumluk yapabilecek kişileri tespit ederek başsavcılığa bildirdi. Hâkimi Giritli’nin verdiği söz konusu suçlamalarla ilgili 24 şirketten 19’una kayyum tayini zorunluluğu görüldüğü yönündeki kararında şirketler ve kayyumlar da sıralandı.
 
Kararda kayyum olarak atanan İmran Okumuş, Sezai Çiçek, Hüseyin Yaşar, Aytekin Karahan, Ertuğrul Erdoğan, İsmail Gülen, Levent Küçük’ün yönetim organının tüm yetkilerine sahip olmaları ve yönetim organının yetkilerinin tümünü devralacağı da belirtildi. Kararda Cumhuriyet Başsavcılığı’nın tebliği ardından toplanan kayyumların yönetim kurulu başkanını kendi aralarından seçmeleri ve şirketlerin faaliyetlerini yönetmeyi derhal devralmaları da istendi.
 
Kaynak Holding’e kayyum olarak atanan Aytekin Karahan’ın adı, 2012’de Ankara Emniyeti’nin Kamu İhale Kurumu’na ilişkin operasyonda gündeme gelmişti. Operasyon sonrası ihaleye fesat karıştırma, suç işlemek üzere çete kurma suçlamasıyla aralarında Karahan’ın ve KİK bürokratlarının da bulunduğu şüpheliler hakkında dava açılmıştı. Şüphelilerin Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargılamalarının devam ettiği belirtiliyor. Şüpheli Karahan, örgüt üyesi olmak, ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet suçlamasıyla yargılanıyor.
 
Yine kayyum olarak atanan Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Başkanı İmran Okumuş’un adı ise 17 Aralık soruşturması sırasında gündeme gelmişti. Okumuş’un, Rıza Sarraf’ın ortağı, İranlı işadamı Babek Zencani ile fotoğrafları ortıkmıştı. Okumuş, Haluk Ulusoy ile birlikte Zencani’nin Tacikistan’daki otobüs terminalinin açılışında görüntülenmişti. Haluk Ulusoy bir açıklama yaparak, Zencani ile hiçbir ilişkisinin olmadığını iddia etmişti.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tolga Garipoğlu20 Kasım 2015 08:36

    Garipsedik mi? Hayır. Tam da beklediğim hareketler. Bağımsız yargının şaibesiz ataması.