BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİki ilde karantina kararı----

İki ilde karantina kararı

İki ilde karantina kararı
02 Temmuz 2020 - 00:28 www.finansgundem.com

Ordu ve Tunceli valilikleri, artan korona virüs vakaları nedeniyle bazı mahalleler için karantina kararı aldı

Ordu Valiliği, Gürgentepe ilçesindeki bazı cadde ve sokaklarda karantina uygulanmasına karar verildi.

Ordu Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınının bir an önce engellenmesi ve vatandaşların sağlık güvenliğinin korunması amacıyla İl Hıfzıssıhha Kurulunun yeni tedbirler aldığı belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Gürgentepe ilçesi Kirazgüneyi Mahallesi'nde çeşitli sebeplerle yapılan testler sonucunda korona virüs vakalarının tespit edilmesi, olası vaka ve bunların temaslıları sonucu ev karantinasında bulunan kişiler bulunduğu tespit edilmiştir. Bu kapsamda koronavirüs salgınının kontrol altına alınması amacıyla Kirazgüneyi Mahallesi'nin Barış Caddesi ile Fırat, Hürriyet, Karabalta ve Fındık sokaklarında 1 Temmuz saat 24.00'dan itibaren ikinci değerlendirmeye kadar karantina uygulanmasına karar verilmiştir."

Açıklamada, karantina kararına uymayanlar hakkında idari ve adli işlem başlatılacağı da vurgulandı.

TUNCELİ

Tunceli Valiliği, yeni tip korona virüs (Kovid-19) görülen merkeze bağlı Burmageçit köyünün karantinaya alındığını bildirdi. Vali Mehmet Ali Özkan ise vatandaşları uyardı.

Tunceli Valiliği'nin açıklamasına göre İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Vali Mehmet Ali Özkan başkanlığında toplandı.

Konuya ilişkin yayınlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Yapılan değerlendirme sonucunda ilimiz merkez ilçesine bağlı Burmageçit Köyünün 01.07.2020 tarihi saat 20.00 itibariyle ikinci değerlendirmeye kadar 14 gün süreyle karantina altına alınmasına, karantina süresince giriş-çıkışların ve karantina amaçlı takip kurallarına uygun hareket etmeyen kişilerle ilgili gelen ihbar ve şikayetlerin İl Jandarma Komutanlığınca kontrollü bir şekilde sağlanmasına, ihtiyaçların Vefa Sosyal Destek Birimleri tarafından karşılanmasına karar verilmiştir."

'Tehlike geçmiş değil'

Salgınla ilgili vatandaşları uyaran Vali Özkan ise, "Sevgili hemşehrilerim, tehlike geçmiş değil. Kovid-19 salgınının önlenmesine yönelik almış olduğumuz tedbirlere ve yapılan uyarılara rağmen bazı vatandaşlarımızın, valiliğimizin ve kaymakamlıklarımızın bilgisi dışında toplu yemek ve merasim organizasyonları düzenlediği görülmüştür. Maalesef bugün düzenlenen bu toplu organizasyonlar sebebiyle karantina altına almak zorunda kaldığımız köylerimiz oldu. Lütfen sağlığınız için almış olduğumuz kararlara ve belirlenen kurallara uyalım. Kontrollü sosyal hayatın temel şartları olan maske, mesafe ve temizliğe dikkat edelim" açıklamasında bulundu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)