BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİki dozu farklı aşılardan olmak güvenli mi?----

İki dozu farklı aşılardan olmak güvenli mi?

İki dozu farklı aşılardan olmak güvenli mi?
19 Mayıs 2021 - 14:26 www.finansgundem.com

İspanya'da Carlos III Sağlık Enstitüsü tarafından yapılan ve Combivacs adı verilen 670 gönüllü üzerinde gerçekleştirilen araştırma, iki dozun farklı aşılardan yapılması üzerine gerçekleştirilen ilk çalışma oldu.

Korona virüs ile mücadele kapsamında uygulanan doz sayısı 1,5 milyarı geçerken İspanya’da iki dozun farklı aşılardan uygulanması üzerine bir araştırma gerçekleştirildi.

İlk kez gerçekleştirilen iki dozun farklı aşılardan uygulanması araştırmasında, ilk dozu AstraZeneca aşısı olan kişilere ikinci doz olarak BioNTech / Pfizer aşısı vermenin oldukça güvenli ve etkili olduğunu ortaya koydu.

İspanya devlet destekli Carlos III Sağlık Enstitüsü tarafından yürütülen Combivacs adı verilen araştırmada, ilk dozu AstraZeneca aşısı olan kişilere ikinci doz olarak BioNTech / Pfizer aşısı verildiğinde kan dolaşımında IgG antikorlarının varlığının 30 ila 40 kat daha fazla olduğu tespit edildi.

‘İKİNCİ DOZU BİONTECH OLMAK YEDİ KAT ARTIRDI’

İlk dozu AstraZeneca aşısı olan kişilerin ikinci dozu da AstraZeneca aldıklarında kanlarındaki virüsü nötralize edici antikorların varlığı iki kat arttığı açıklanırken ikinci dozu BioNTech / Pfizer aşısı olanların antikor seviyeleri yedi kat arttığı bildirildi.

18-59 yaşları arasında ilk doz aşısını AstraZeneca olan 670 gönüllü üzerinde gerçekleştirilen araştırma, gönüllülerin 450’sine ikinci doz olarak BioNTech / Pfizer aşısı verilerek gerçekleştirildi.

CİDDİ YAN ETKİ GERÇEKLEŞMEDİ

Araştırmanın liderlerinden Dr Magdalena Campins, katılımcıların sadece yüzde 1,7'sinin baş ağrısı, kas ağrısı ve genel halsizlik gibi yan etkiler bildirdiğini söylerken, "Bunlar ciddi sayılabilecek semptomlar değil" ifadelerini kullandı.

Carlos III Sağlık Enstitüsü klinik direktörü Jesus Antonio Frias da, "Bugün açıklanan sonuçlar, AstraZeneca'dan ilk dozu almış hastaların başka bir aşıyı alma olasılığının olduğunu belirtiyor” şeklinde konuştu.

Yerli aşıda Faz-2'nin raporları Sağlık Bakanlığı’na teslim edildi

 

Teksas'ta okullarda maske takılmasını talep edene ceza

 

AB'den flaş aşı kararı!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)