BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİki bakan Cenevre'de kapıştı!----

İki bakan Cenevre'de kapıştı!

İki bakan Cenevre'de kapıştı!
22 Ocak 2014 - 16:18 www.finansgundem.com

Cenevre 2 Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim ve Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun tartışmasına sahne oldu

Üç yıldır devam eden ve 100 binden fazla kişinin ölümüne yol açan Suriye krizine çözüm arayışı için toplanan barış konferansı, Suriyeli bakanın Türkiye ve Başbakan Erdoğan'a yönelik ağır suçlamalarına sahne oldu.

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Recep Tayyip Erdoğan hükümetini "teröristleri" barındırıp silahlandırmakla suçladı.

Bu suçlamaya dolaylı bir karşılık veren Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise "eli kanlı" diye nitelendirdiği Suriye rejiminin iktidarda kalma meşruiyetini yitirdiğini tekrarladı.

ERDOĞAN OLMASA BUNLAR OLMAZDI

Cenevre 2 konferansının İsviçre'nin Montrö kentindeki açılışında söz alan Suriye Dışişleri Bakanı Muallim yaklaşık yarım saat süren konuşmasında, ülkesindeki iç savaşın yabancı ülkeler tarafından körüklendiğini vurguladı.

Muallim, komşularını "ülkeyi ateşe atmakla" suçlarken, Türkiye hükümetini şöyle işaret etti:

"Eğer komşumuz, ihtiyacımız olduğunda yanımızda olsaydı, size anlattıklarım, Suriye'de olanlar aslında hiç yaşanmazdı. Ama Suriye'nin komşuları ya bizi sırtımızdan bıçakladı, ya da zayıf ve sessiz kaldılar. Suriye'yi yok etmek için uzun yıllardır yapılan planları uygulama emri aldılar. Erdoğan hükümeti olmasa bunların hiçbiri yaşanmazdı. Bu hükümet, kendi topraklarında teröristleri barındırıyor. Onlara, Suriye'ye karşı kullanacakları silah, eğitim veriyor. Ama besledikleri bu teröristlerin bugün kendilerini hedef aldıklarını görüyorlar."

Suriyeli bakan, Suriyeli muhalifleri ise "hain" ve "İsrail ajanı" olmakla suçladı.

DAVUTOĞLU'NDAN ÇOK SERT YANIT

Konferansa 13. sırada söz alan Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'de ve bölge ülkelerindeki 2 milyon sığınmacının durumuna dikkat çekerek, "Evet, topraklarımızda 8 bin Suriyeli terörist (!) çocuk doğdu" dedi.

Suriye hükümetinin kendisini savunma tarzını "utanmazlık" diye nitelendiren Davutoğlu, "Tarih onları çok kötü yargılayacak" diye konuştu. Davutoğlu ayrıca, 11 bin kişinin işkenceyle öldürüldüğü öne sürülerek ortaya çıkarılan fotoğraflara gönderme yaparak, Suriye rejimini insanlığa karşı suç işlemekle itham etti.

Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin her zaman Suriye halkının yanında olacağını söylerken, "eli kanlı" diye suçladığı Esad rejiminin iktidarını sürdüremeyeceğini söyledi.

Davutoğlu'nun konuşmasının ardından Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon, yüz binlerce Suriyeli sığınmacıya kapılarını açtığı için Türkiye'nin "cömertliğine" teşekkür etti.

Ban, konferansın açılışındaki konuşmasında ise, ilk kez yüz yüze gelen Suriye yönetimine ve muhaliflere, sorunların üstesinden iyi niyetle müzakere ederek üstesinden gelmeye çalışmaya çağırdı.

KİMİN TERÖRİST OLDUĞUNU BİLİYORUZ'

İkinci Cenevre Konferansı'nda konuşan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Suriye de 5 milyon terörist var. Teröristlere karşı scud füzesi atılıyor, bombalanıyor. Biz Suriye'de kimin terörist olduğunu biliyoruz. Rejimin yüksek temsilcileri bu yalanlarla insanları kandırabileceklerini düşünüyorlar. Bütün bu yalanlarla burada kalabileceklerini sanıyorlar ancak tarih onları çok kötü cezalandıracaktır. Bu suçları işleyenler cezasız kalmamalı."

'BU SUÇU İŞLEYENLER HESAP VERMELİ'

"Bizler korkunç 11 bin fotoğraf gördük. Nürnberg'den bu yana böyle korkunç işkence fotoğrafları görülmemişti. Bu katliam insanlığa karşı bir suçtur. Bu suçu işleyenler hesap vermeliler. Srebrenitsa katliamını işleyenler nasıl adalet önüne çıktıysa bunlar da adalet önüne çıkacaktır. Bugün tarihi bir gün yaşıyoruz. Bu konferans Suriyelilerin acılarını dindirmek için çok büyük bir fırsat."
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fakir22 Ocak 2014 23:05

    sizler zamanında 11 bankanın icini boşaltanlardan hesap sorun ondan sonra cuvalı sorarsın

  • VİCDAN22 Ocak 2014 22:00

    SANA YAPILINCA YANLIŞ,,SEN BİR BAŞKASINA AYNI ŞEYİ YAPINCA DOĞRU,,.!!!GEZİ OLAYLARI VE 17 ARALIK YOLSUZLUK DAVALARINDA YABANCI MİHRAKLAR İÇİŞLERİMİZE MÜDAHELE EDİYOR DİYE İSYAN BAYRAĞI ÇEK..HATTA ABD Yİ BİLE SUÇLA ,BÜYÜKELÇİSİNİ,KOVMAKLA TEHDİT ET!!.SONRADA SANA YAPILMASINI İSTEMEDİĞİN BİRŞEYİ GİT KOMŞUNA YAP....KOMŞUNUN DIŞİŞLERİ BAKANIDA AYNI SENİN YAPTIĞIN GİBİ İÇİŞLERİMİZE MÜDAHELE EDİLİYOR DİYE İSYAN BAYRAĞINI ÇEKTİĞİNDE , ADAMI HAKSIZLIKLA İTHAM ET..BU NASIL BİR VİCDANİ ADALETTİR.!!??DİNİMİZDE ,, ,,SANA YAPILMASINI İSTEMEDİĞİN BİRŞEYİ SENDE BİR BAŞKASINA ASLA YAPMA DENİLMEZMİ?? İŞTE BU ADALETTEN YOKSUN BAKIŞ AÇISI AKP NİN SONUNU GETİRECEK.!!

  • FAKİR FUKARA.22 Ocak 2014 19:31

    Yazıklar olsun sizlereki askerimzin BAŞINA ÇUVAL geçirenlerden hesap bile soramadılar herzaman konuyu değiştirerek ülkenin milletini kandırmaya çalışıyorlar ama millette bunu yemiyor çırpındıkça batıyorsunuz.

  • FAKİR FUKARA.22 Ocak 2014 19:28

    ORADA GÖSTERİLEN CESETLERİN TEK SORUMLUSU EDROĞANDIR bu savaşı o başlattı sanamı kaldı suriyenin içindeki olaylara karışmak yarın senin ülkende olmayacağı ne malum buseferde sana karşı dış ülkeler içeridekilerine yardım edecek belkide sen bunları düşünmüyormusun bir başbakan olarak.sen kendi ülkeni yönet düşman kazanma kendi halkına sahip çıkmaya çalış bak EMEKLİLER sana hep beddua ediyor bu insanları geçim sıkıntısı içine düşürdün eskiden hiçdeğilse paramız azdı ama genede evimize birşeyler alabiliyorduk şimdi ise sadece emeklimmaşı bitince hemen bankalara KIREDİ çekerek ayakta kalmaya insanları mahküm ettin herşeye zam yaptın gıdadan giyime herşeye senin bakanın bile elektiriğe doğal gaza zam yok diyor ama nedense gelen faturtalara bakıyoruz geçe ayın faturasıylan yeni gelen faturalar arasında çok büyük farklar var

  • mali22 Ocak 2014 18:30

    Bakanımız gereken cevabı vermiş kutlarım. Süriye politikasının başarılı olmasını diliyorum.

  • hadi22 Ocak 2014 17:59

    akp nin suyu ısındı, hırsızlık, yolsuzluk, baskı, zorbalık, yalanlar, defolun gidin artık ..

  • deepfersah22 Ocak 2014 17:53

    suriyeli bakanın söyledikleri nekadarda chp nin genel müdürü olan kıl-ıçtaroğlunun söyledikleriyle örtüşüyor suriyeye gittiğinde kaydettiği notları iyi çalışmış olduğu buradanda anlaşılıyor.

  • ada22 Ocak 2014 17:38

    Bu cesetlerin muhalifler tarafından öldürülen Suriye askerlerine ait olmadığı nereden belli.muhaliflerin de yaptığı vahşetin görüntüleri TV lerde göremezsiniz ama internette dolaştığı biliniyor.muhalifleri haklı gösterme gafletine düşmemek gerekir.

  • Yakup22 Ocak 2014 17:20

    Asıl Türkiye'yi dinleselerdi bunların hiçbiri olmayacaktı, başlarda bir avuç terörist diyorlardı, biz de terörle mücadele ediyoruz ama hiçbir zaman kendi şehirlerini uçaklarla, füzelerle, varil bombalarıyla, kimyasallarla vurmadık...

  • cemil22 Ocak 2014 17:06

    siz de sürdüremeyeceksiniz hırsızlar, o kahvaltındaki lüksü, israfı unutmadık din tüccarları