BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİki aday da çekildi, kriz çözüldü----

İki aday da çekildi, kriz çözüldü

İki aday da çekildi, kriz çözüldü
21 Eylül 2015 - 18:13 www.finansgundem.com

'Yunus Memiş’ler krizi iki adayın çekilmesi ile çözülürken, AK Parti Diyarbakır 3’üncü sıra için yeni bir adayı YSK’ya bildirecek.

AK Parti, 1 Kasım’da yapılacak olan genel seçimler için milletvekili listesini Cuma günü Yüksek Seçim Kurulu’na sunup liste kamuoyuna açıklanınca Diyarbakır’da 3’üncü sırada ’Yunus Memiş’ krizi yaşandı. Diyarbakır’da hem eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Yunus Memiş, hem de akrabası olan ve engelli kontenjanından başvru yapan Yunus Memiş’in aday olması karışıklığa yol açtı.Ak Parti’nin Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş’i aday gösterdiği, ancakYSK’ya giden başvuru dosyasında ise yanlışlıkla engelli kontenjanından başvuran Yunus Memiş’in bilgilerinin gittiği ortaya çıktı. Daha sonra Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Yunus Memiş’in bilgileri YSK’ya gönderildi.
 
YSK, AK Partinin Diyarbakır 3’üncü sırada milletvekili adayı göstermek istediği Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Yunus Memiş’in evraklarını incelerken, hukuksal sorunlar nedeniyle başvurusunu reddetti. Bunun üzerine sendikacı Memiş adaylığını çekerken, AK Parti Diyarbakır 1’inci sıra Milletvekili Galip Ensarioğlu, engelli kontenjanından başvuran Yunus Memiş’in de sağlık sorunları nedeniyle adaylığını çektiğini söyledi. Ensarioğlu, yeni bir adayın belirlenip adının YSK’ya sunulacağını belirtti. İki Yunus Memiş’in adaylıklarını çekmesi ile ’Memiş’ krizi çözüldü.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)