BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkIIF: Türk bankaları iyi sermayelendirilmiş durumda----

IIF: Türk bankaları iyi sermayelendirilmiş durumda

IIF: Türk bankaları iyi sermayelendirilmiş durumda
10 Eylül 2019 - 12:45 www.finansgundem.com

Uluslararası Finans Enstitüsü: Türkiye'de Bankalar iyi sermayelendirilmiş olarak kalmaya devam ediyor ve karlılıkları artacaktır

Uluslararası Finans Enstitüsü'nün (IIF) raporunda, Türkiye'de bankaların iyi sermayelendirilmiş olarak kalmaya devam ettiği ve karlılıklarının artacağı belirtildi.

IIF'nin Orta-Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgesinin (CEEMEA) görünümüne ilişkin Eylül 2019 raporunun Türkiye bölümü yayımlandı.

Raporda, Türkiye'de borçlanma maliyetlerinin politika değişikliklerinin bir sonucu olarak sert bir şekilde düştüğü belirtilerek, bankaların, kredi faiz oranlarını bu ayın başında, temmuzda zirve olan yüzde 28'den yüzde 15'e düşürdüğü hatırlatıldı.

Bankaların kredi sağlamasının, varlık kaliteleri konusundaki endişeler nedeniyle bastırılmış durumda olduğu vurgulanan raporda, "Bankalar iyi sermayelendirilmiş olarak kalmaya devam ediyor ve karlılıkları artacaktır." denildi.

Türk ekonomisinin kredi kaynaklı büyümesinden dolayı özel sektörün borçluluğunun arttığına işaret edilen raporda, kurumsal sektörün borcunun 2005'te GSYH'nin yüzde 18'ine denk gelirken, bu rakamın 2019'un başında GSYH'nin yüzde 70'ine yükseldiği bildirildi.

Bankaların, borç verme kabiliyetlerini kısıtlayan enerji ve inşaat sektöründeki sorunlu kredileri bilançolarından temizlemesinin takipteki alacak oranında artışa sebep olabileceği uyarısında bulunulan raporda, söz konusu temizliğin, bankaların kredi verme kabiliyetlerini artıracağı vurgulandı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)