BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİhsanoğlu'ndan bağış açıklaması----

İhsanoğlu'ndan bağış açıklaması

İhsanoğlu'ndan bağış açıklaması
14 Temmuz 2014 - 22:32 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, katıldığı bir ana haber bülteninde soruları yanıtladı

CHP ve MHP'nin de aralarında olduğu 5 partinin ortak adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ve eşi Star Ana Haber'e konuk oldu.

Bir ülkede demokrasi olması için yöneticilerin alternatifi olması gerektiğini ifade eden İhsanoğlu, "Tek aday olursa o ülkeye demokratik bir ülke denmez. Tek aday Suriye'de olur" dedi. 

İhsanoğlu gelen soru üzerine rakip adayların seçim kampanyasına yaptığı bin liralık bağışa da değindi.

Bağışı jest için yaptığını söyleyen cumhurbaşkanı adayı, Erdoğan'ın parayı iade etmesini ise "Takdir kendilerinindir" sözleriyle değerlendirdi.

İhsanoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"Ekmek sloganına olumlu tepkiler var. Ziyaretlerimizde bize ekmek sundular. Slogan zannedildiği gibi basit bir slogan değil. Barışı, birliği, dirliği ekmek anlamı taşıyor. Kutsallarımızdan biridir ekmek. Halkın içinden gelen bir slogan ve sembol hepsinden daha güzel.

Elbette Sayın Başbakanımız 12 yıldır hizmet ediyor. Daha önce de belediye reisi olarak önemli hizmetleri vardı. Fakat bir ülkede tek aday olursa o ülkeye demokratik bir ülke denmez. Tek aday Suriye'de olur, Mısır'da olur, Kuzey Kore'de olur. Biz ülkemizde bu örnekleri görmek istemiyoruz. Biz Avrupa gibi gelişmiş ülkeler gibi çoğulcu demokratik hayatı olan ülkeler gibi birçok aday olsun istiyoruz.

Alternatifsiz seçim olursa bunun adı seçim değil referandum olur. Bunun örnekleri demokraside yoktur. Biz bağışı bir jest olarak 'bismillah diyelim' diyerek yaptık. Arkadaşlarımıza dahi söylemedim. Sembolik bir rakamdı. Selahattin Bey nazik bir tweet atarak yanıt verdi. Başbakan da geri iade etmiş takdir kendilerinindir.

Benim aleyhimde sosyal medyada kara propaganda yapıldı. Benim yedi sülalem belli. Türkiye'de herkes beni bilir. Benim milletime devletime yaptığım hizmetler biliniyor. Ama hepsi yıkıldı bu haberlerin, hiçbiri kalmadı.

Ben siyasi bir programla bu yarışa katılmıyorum. Cumhurbaşkanı siyasi partilerden yana taraf olmamalı. Cumhurbaşkanı bütün siyasi programalara eşit mesafede olmalıdır. Siyasi taraf tutan bir cumhurbaşkanı devleti nasıl yönetebilir.

Ben öyle laf üreten bir insan eğilim, kitap yazan okuyan bir insanım. Ben dün kara dediğine bugün ak diyen bir insan değilim. Ne söyleyeceksem yazmışım zaten. Aldığımız terbiye gereği devlet büyüklerimize saygısızlık etmeyiz.

Biz bu işi vatana hizmet olarak görüyoruz. Halka hizmet etmek hakka hizmet etmektir. Bizim köşk gibi hedeflerimiz yok. Hedefimiz hizmet makamıdır. Çatı lafının da geride kaldığını düşünüyoruz. Bu milli bir mutabakattır. Vatandaş oyunu parti temeli üzerine kullanmayacak. Çünkü vekil ya da belediye başkanı seçmiyorsunuz. Halk bu makama en uygun gördüğü insanı taşıyacaktır.

Bütün cumhurbaşkanlarımızın kendine has şahsiyetleri vardı. Ben her şeyden önce devletin kaidesine göre, hukukun üstünlüğüne göre çalışması gerektiğini düşünüyorum. Sosyal devlet çok önemli, halka olan hizmetlerin aksatılmadan yapılması gerekir. Adalet sistemi de çok önemli bu son günlerde aksadı. İnsanlar bundan şikayet ediyor. Yüksek mahkemelerin bağımsız olarak çalışması gerekiyor. Üzerinde çalışacağımız ilk konulardan biri budur. Bir ülkede adalet sistemine güvenilmiyorsa o ülkede huzur yoktur.

Filistin'de yaşananlar modern tarihin en büyük haksızlığıdır. Bu iş 65 senedir çözülemedi. BM Güvenlik Konseyi toplandı. Toplantıda ateşkes kararı çıktı. Bir tarafta ağır bombardıman var diğer tarafta havai fişek atılıyor. taş atan çocukla ağır top atan asker bir tutuluyor. Bu bir trajedidir. İsrail'e yönelik baskı yapılması lazım. Bu kamuoyuna açıklanarak değil, sessiz diplamasi şeklinde yapılmalıdır."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)