BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİhracatçının günlük reeskont kredisi limiti artırıldı----

İhracatçının günlük reeskont kredisi limiti artırıldı

İhracatçının günlük reeskont kredisi limiti artırıldı
12 Eylül 2023 - 09:13 www.finansgundem.com

İhracat ve döviz kazandırıcı hizmetler reeskont kredisi günlük kullandırım limitleri 1,5 milyar TL’den 3 milyar TL’ye yükseltildi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), günlük ihracat ve döviz kazandırıcı hizmetler reeskont kredisi limitinin, 1,5 milyar TL'den 3 milyar TL'ye yükseltildiğini duyurdu.

TCMB'den yapılan açıklamada, "25 Temmuz 2023 tarihli basın duyurusunda günlük ihracat ve döviz kazandırıcı hizmetler reeskont kredisi limitinin 300 milyon TL'den 1,5 milyar TL'ye yükseltildiği belirtilmiştir. Seçici kredi kullanımını ve ihracatçıların finansmana erişimini desteklemek amacıyla günlük limitin 1,5 milyar TL'den 3 milyar TL'ye yükseltilmesine karar verilmiştir. Reeskont kredilerinin kullandırılmasında KOBİ payının artırılmasına ve ihracat performansının dikkate alınmasına devam edilecektir" denildi.

Erkan: İhracatçılarımızın finansmana erişimine öncelik veriyoruz

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, ihracatçılara günlük reeskont kredisi limitini 3 milyar liraya yükseltilmesine ilişkin düzenlemeyi değerlendirdi.

Erkan, dezenflasyonun en kısa sürede tesisi için seçici kredi sıkılaştırmasıyla birlikte yol haritalarını kararlılıkla uyguladıklarını söyledi.

Dezenflasyona geçiş sürecinde cari dengeye katkı sağlayan ihracatçıların finansmana erişimine öncelik verdiklerini ifade eden Erkan, "İstihdam ve ihracattaki artışa önemli katkı sağlayan KOBİ'lerin reeskont kredilerindeki payının artmasını destekleyici uygulamalara devam edeceğiz." dedi.

Bankalardan ihracatçılara vadesiz kredi

 

KOBİ'lerde kredi garanti limitleri artırıldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)