BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİhracatçıların hedefi yeni pazarlar----

İhracatçıların hedefi yeni pazarlar

İhracatçıların hedefi yeni pazarlar
03 Şubat 2016 - 06:37 www.finansgundem.com

Rusya krizi ve komşulardaki iç karışıklık sonrası ihracatçılar yeni pazar arıyor. Hububat ihracatçıları, "Peru'ya ihracat Irak'a göre daha ucuz" diyor

Önceki gün açıklanan ihracat rakamları moralleri bozsa da alternatif pazarlar arayan ihracatçılar belirledikleri ülkelere ‘nokta atışları’ yaparak satışlarını artırmayı hedefliyor.

Ömür Kırbaşlı'nın Hürriyet'teki haberine göre Almanya’nın Köln şehrinde düzenlenen ISM 2016 Uluslararası Bisküvi ve Şekerleme Fuarı’nda konuşan İstanbul Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Zekeriya Mete, 200 ülkeye ihracat yaptıklarını belirterek, “Gözümüzü dünyaya diktik. Artık bütün dünya pazarımız. Ülke ayrımı yapmıyoruz” dedi. 

İHRACAT YÖN ARIYOR

2016’nın iyi başlamadığını yılın ilk 26 gününde ihracatın yüzde 12 gerilediğini söyleyen Mete, şu değerlendirmeyi yaptı: “Komşu ülkelerdeki savaş, Rusya ve durulmayan Orta Doğu ülkeleri... Bu yüzden yeni pazar arayışlarımız sürekli devam ediyor, dünyayı karış karış araştırmaya ve en çok verim alabileceğimiz ülkelere doğru ihracatımızı yönlendirmeye çalışıyoruz. Türkiye’den Güney Amerika’daki Peru’ya ya da Çin’e ihracat maliyeti Irak ve Suriye’ye göre daha ucuz. Güney Kore, Myanmar ve Peru’dan alımlar başladı. Özellikle Uzakdoğu ve Güney Amerika’ya kilo bazında daha iyi fiyatlarla ürünlerimizi satabiliyoruz.”
Sınır kapılarındaki sıkıntıların ihracata darbe vurduğunu da kaydeden Mete, “Hükümet haklı olarak güvenliği gözetiyor. Başka kanallardan mallar gönderilebilir” dedi.

Tanıtıma devam

ŞEKERLİ Mamuller Tanıtım Grubu (ŞTG) Başkanı Hidayet Kadiroğlu, 2015 yılını ve 2016 hedeflerini değerlendirdi. 2015’te hedef ülkelerden potansiyel alıcıları ülkemize getirdiklerini aktaran Kadiroğlu, “Potansiyel alıcıları ve yabancı medya mensuplarını ülkemize getirerek şekerleme konusundaki çeşitlilik, kapasite ve kalitemizi Türkiye’de örnek işletme ziyaretleriyle anlattık. İlk etapta Endonezya ve Fas’tan medya mensuplarını ağırladık. Bu faaliyetlerimiz artarak devam edecek ”dedi. Yurtdışı tanıtım faaliyetlerini sadece fuarla sınırlandırmadıklarını aktaran Kadiroğlu, önemli kültürel organizasyonlara da katılarak geniş kitlelere ulaştıklarını belirtti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)