BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİhracata dayalı büyüme destekleniyor----

İhracata dayalı büyüme destekleniyor

İhracata dayalı büyüme destekleniyor
07 Kasım 2014 - 09:11 www.finansgundem.com

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, ihracata dayalı büyüme modelinin sonuna kadar arkasında olduklarını belirtti

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Güçlü ve Dengeli Büyüme için Yapısal Dönüşüm'' başlığıyla açıkladığı öncelikli dönüşüm programlarına ilişkin eylem planlarıyla ilgili açıklama yaptı.

Büyükekşi, "Türkiye'nin yeni bir hikaye yaratmasına yönelik önemli sürecin ilk adımı olan bu programı destekliyoruz ve ihracata dayalı büyüme modelinin sonuna kadar arkasındayız" ifadelerini kullandı.

Yeni dönüşüm programının önceki programların üzerine yeni bir reform dinamiği yaratacağına yönelik ümidini dile getiren Büyükekşi, Türkiye'nin 2002-2008 arasında yakaladığı yüksek büyüme temposunun arkasında, yapısal reformlar ve idari dönüşümlerin olduğunu vurguladı.

Büyükekşi, aynı şekilde yeni bir reform ajandasının hayata geçmesinden memnuniyet duyduklarını aktararak, şunları kaydetti:

“Keza yerli üretim, katma değer, inovasyon, bilgi ve teknoloji rekabeti ve enerji güvenliği adına Sayın Başbakanımız bugün önemli açıklamalar yaptı. Üretim açığı ithalatı artırıyor ve sürdürülmesi zor olmayan cari işlemler açığını doğuruyor. Bu sebeple bugün açıklanan yeni büyüme modelinin detaylarını heyecanla bekliyoruz.” Büyükekşi, günümüzde, teknoloji kapasitesinin geliştirilmesi ve inovasyon odaklı çalışmaların gerçekleştirilmesinin, küresel arenada sürdürülebilir rekabet için hem gelişmiş ülkelerin hem de gelişen ülkelerin önceliği haline geldiğini hatırlattı.

İnovasyon ve Ar-Ge'nin önemine dikkati çeken Büyükekşi, şu görüşleri de paylaştı:

"Türkiye'nin de büyük çaplı bir büyüme ve kalkınma atılımı gerçekleştirmesi için belirlediği dört ana kategori olan inovasyon, Ar-Ge, tasarım ve markalaşma alanlarında daha çok çalışmak adeta memleket meselesi olmalıdır. Bu konuların yeni açıklanan programda yer alması bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. 2018 yılı itibarıyla ihracatın ithalatı karşılama oranının 2023 İhracat Stratejisi'nde belirlenen yüzde 70 seviyesi hedefiyle benimsenmesini de son derece isabetli olarak değerlendiriyoruz, zira bu ara hedef bizi 2023'teki yüzde 80 oranına taşıyacak kritik bir aşamadır."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)