BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİhracat ve KOBİ kredileri patlayacak----

İhracat ve KOBİ kredileri patlayacak

İhracat ve KOBİ kredileri patlayacak
13 Mart 2013 - 06:41 www.finansgundem.com

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, bu yıl KOBİ ve ihracat kredilerinin yüzde 15 sınırını aşmasını beklediğini söyledi

Garanti Bankası Genel Müdürü Nafiz Karadere, Garanti Bankası ve Kagider’in ortaklaşa düzenlediği ‘Kadın Grişimci Buluşması’nda CNBC-e’nin sorularını yanıtladı.
Karadere kredilerde belirlenen yüzde 15’lik büyüme hedefinin aşılacağına işaret etti.
Karadere, “KOBİ kredilerinin bu sene Türkiye'de yüzde 15'ten daha fazla büyüyeceğini öngörüyorum. Açıkcası bir ihracat kredilerinin de daha fazla büyüyeceğini düşünüyorum. Ama tüketici kredileri herhalde bu civarlarda kalacak” dedi.
Karadere, “Ne istediklerine bakmak lazım. Merkez Bankası orta vadedeki finansal istikrar açısından kredi büyümesinin arzu ettikleri seviyede, yüzde 15 civarında olduğunu hep söylüyor. Bu 15 değil 16 olursa suç mu işlemiş oluyorsunuz hayır ama yol göstermek bir sınır çizmek istiyorlar” dedi.
Kredilerde büyümenin 15 denen yerde 35 olmaması gerektiğini söyleyen Karadere “En azından biz böyle algılıyoruz. Bunu niye istiyorlar çünkü kredi tabanı çok büyürse özellikle tüketici kredileri çok büyürse bu çok ciddi bir iç talep artışı getirir bu da beraberinde Türkiye'nin hassas karnı olan cari açık üzerinde olumsuz etki yapar diye korkuyorlar açıkcası haksız da değiller” diye devam etti.
‘PPK’DA MUNZAM ARTIŞI GELEBİLİR’
Kredi büyümesinin yüzde 20’leri geçtiğine işaret eden Karadere, bankaların maliyetlerini artırmak üzere Merkez Bankası’nın 26 Mart’ta yapılacak olan Para Politikası Toplantısı’nda menzam karşılıklarda artışa gidebileceğini söyledi.
Karadere, “Şu andaki kredi büyümelerine bakacak olursak bundan sonraki ilk PPK’da 0,25-50 gibi faiz koridorunda bir aşağı çekme bekleniyor. Diğer yandan minimum 0,5'lik munzam karşılık oranında yükselme ayarlaması yapması çok olası gibi görünüyor” diye devam etti.
Karadere’ye göre bu yıl banka aktifleri yüzde 15’ten fazla artmayacak.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)