BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİhalelerde doğrudan temin sınırı yükseltildi----

İhalelerde doğrudan temin sınırı yükseltildi

İhalelerde doğrudan temin sınırı yükseltildi
09 Şubat 2023 - 16:52 www.finansgundem.com

Deprem sonrası ihtiyaçlarla ilgili ihalelerde doğrudan temin sınırı 5 milyon TL'ye yükseltildi

Depremin etkilediği illerdeki ihtiyaçların karşılanması ile ilgili ihalelerde doğrudan temin yoluyla yapılacak alımlarda parasal limit artırıldı.

Sözcü'de yer alan habere göre bu alımlarda kamu idarelerinin doğrudan temin sınırı 28 Şubat 2023 tarihine kadar 5 milyon TL olarak güncellendi.

Resmi Gazete’nin bugün yayınlanan mükerrer sayısında yer alan karara göre, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa’da ortaya çıkan ihtiyaçların karşılanması ile ilgili kamu idarelerinin ihalelerde doğrudan temin sınırı 28 Şubat 2023 tarihine kadar 5 milyon TL olarak güncellendi.

Doğrudan temin, ihtiyaçların, idare tarafından davet edilen isteklilerle teknik şartların ve fiyatın görüşülerek doğrudan temin edilebildiği usule deniyor. Bu yöntemde yapılacak alımlarda, ihale komisyonu kurma ve çeşitli yeterlik kurallarını arama zorunluluğu bulunmuyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)