BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİhale öncesi faizler yükseldi----

İhale öncesi faizler yükseldi

İhale öncesi faizler yükseldi
13 Mayıs 2013 - 10:41 www.finansgundem.com

Hazine'nin bugün düzenleyeceği ihaleler öncesinde faizler yükselişte

Tahvil-bono piyasasında Hazine'nin bugün düzenleyeceği ihaleler öncesinde haftaya satıcılı bir başlangıç yapıldı ve faizler yükseldi.
Güne negatif bir başlangıç yapan tahvil-bono piyasasında gösterge tahvilin bileşik faizi en yüksek yüzde 5,29'u görse de, bu seviyeden gelen tepki alımları açıklanan mart ödemeler dengesinin beklentilerin altında gelmesiyle destek buldu ve yüzde 5,10'un altında dengelendi.
Analistler, Hazine'nin bugün düzenleyeceği 5 ve 7 yıllık devlet tahvilleri öncesinde bono piyasasının dalgalı seyredebileceğini tahmin ediyor.
Bu hafta perşembe günü yapılacak Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'na (PPK) yönelik faiz indirim beklentilerinin jeopolitik risklerle dengelendiğini ifade eden analistler, bu yüzden düşüşlerin sınırlı kaldığını belirterek Hazine'nin bu hafta yoğun ihale takviminin kısa ve orta vadede faizin seyri açısından kritik olduğunu kaydediyor.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)