BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemIğdır'da paralel yapı gözaltısı----

Iğdır'da paralel yapı gözaltısı

Iğdır'da paralel yapı gözaltısı
28 Eylül 2014 - 11:09 www.finansgundem.com

"Paralel yapı" iddialarına yönelik düzenlenen operasyonda, Iğdır Adliyesi'ndeki yargı mensuplarını fişledi

Iğdır Emniyet Müdürlüğünce "paralel yapı" iddialarına  yönelik düzenlenen operasyonda, Iğdır Adliyesi'ndeki yargı mensuplarını fişlediği  öne sürülen eski katip gözaltına alındı. 

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren  Iğdır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri,  yaptığı çalışmalar neticesinde adliyelerde çalışan hakim ve savcılar hakkında el  yazısıyla hazırlanmış raporları ele geçirdi. Bunun üzerine adliyede çalışanlarını incelemeye alan emniyet ekipleri,  adliyede bir süre katip olarak çalıştıktan sonra başka bir kuruma geçen A.G'yi  takibe aldı. Şüpheliye yönelik fiziki ve teknik takip yürüten emniyet ekipleri,  düzenlenen operasyonda A.G'yi evinde gözaltına aldı. 

Şüphelinin el yazısı örneğini alan polisler, raporlarla örneğin aynı  kişi tarafından yazılıp yazılmadığını öğrenebilmek için belgeleri kriminal  laboratuvara gönderdi. Yapılan inceleme neticesinde, raporlardaki el yazısının A.G'ye ait  olduğu tespit edildi. 

Bilgi notlarında yapılan incelemede ise her hakim ve savcı için ayrı  ayrı notlar hazırlandığı öne sürüldü.

Notlarda hakim veya savcının siyasi görüşü, inançları, özel  yaşantıları ve cemaate yakın olup olmadığı gibi konularında bilgilerin yer aldığı  öğrenildi. 

Adliye personeli kodlanarak listelenmiş  

Bilgi notları üzerinde detaylı inceleme yapan emniyet ekipleri, tüm  adliye personelini içeren bir listeye ulaştı. Buna göre listede yer alan personellerin, çeşitli özelliklerine göre  rakamlarla kodlandığı belirlendi. Her bir personele dini inancı, siyasi görüşü ve cemaate yakınlığı  konusunda birer rakam verildiği ve sayılarla kodlandığı tespit edildi. Adliye personeliyle ilgili hazırlanan listenin de A.G tarafından  hazırlanıp hazırlanmadığını ortaya çıkarmak için detaylı inceleme başlatıldı. 

Emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen A.G,  tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Kriminal raporun gelmesi ve savcılığın itirazı üzerine tekrar  gözaltına alınan şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Iğdır Cezaevine  gönderildi. 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)