BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİflastan kurtardı 10 mağaza açacak----

İflastan kurtardı 10 mağaza açacak

İflastan kurtardı 10 mağaza açacak
11 Haziran 2016 - 14:07 www.finansgundem.com

Eroğlu Holding, iflastan kurtardığı hazır giyim devi Mexx’i, Türkiye’ye yaymak için harekete geçti. Forum İstanbul’daki ilk mağazanın ardından yılsonuna kadar 10 mağaza hedefi koydu

Dünyaca ünlü hazır giyim markası Mexx’i iflastan kurtaran Eroğlu Holding, Türkiye’de mağazalaşma atağına kalktı. Firma, 2014 yılı sonunda iflas ettiğini açıklayan Hollanda merkezli moda devi Mexx’i, 2015 yılı ocak ayında satın almıştı. Bu süreçte sessizliğini koruyan Eroğlu Holding, haziran ayında Forum İstanbul’da yer alan Türkiye’de açtığı ilk Mexx mağazasıyla yeniden gündeme geldi. 

Erdoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, Loft ve Colin’s markalarının da bünyelerinde olduğunu anımsatarak, Mexx’i de yeni marka olarak bünyelerine eklediklerini ve üç marka için Türkiye’de 5 yılda 100 mağaza açarak 1 milyar TL ciro hedefi koyduklarını söyledi. 

Eroğlu, “Dünyanın önde gelen moda markalarından Mexx’i satın almanın, hem ülkemiz hem de uluslararası moda perakendeciliği alanında Eroğlu’nun iddiasını artırmak için çok önemli bir adım olduğunu biliyoruz. Mexx mağazalarını açmaya başladık. Devamını getirmek üzere çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

Forum İstanbul’dan sonra yeni Mexx mağazaları açmaya devam edeceklerini belirten Eroğlu, bir sonraki mağazalarını İstanbul Beyoğlu’nda İstiklal Caddesi’nde açmayı planladıklarını, sonrasında farklı alışveriş merkezlerinde yer alacaklarını aktardı.

Nurettin Eroğlu, “Yılsonuna kadar 10 mağaza açma hedefimiz var. Bu mağazaları kiraladık. 5 tanesinin dekorasyonu devam ediyor” bilgisini verdi.

Eroğlu Holding, Mexx için yıl sonunda büyük bir lansman yapmayı planlıyor. Mexx’in kadın ve çocuk koleksiyonunun Türk tüketicisinden ilgi göreceğine inanıyorlar.

Eroğlu, Mexx’i eski günlerine döndürmek için yapacaklarını ise, “Mexx’in bugüne kadar oluşturduğu birikimi korumak ve markanın özüne sadık kalarak büyümesini ve gelişmesini sağlamak en büyük hedefimiz. Mexx’in uluslararası moda sektöründeki varlığına güç katacak deneyime ve birikime sahip bir grubuz” şeklinde aktardı.

İç pazara da katkı

Mexx’in şu anda 56 ülkede 500 mağaza ve 5 bin satış noktası var. 6 bin çalışanı ve 1.2 milyar euro cirosu bulunuyor. Eroğlu, Mexx’in sadece uluslararası pazardaki operasyonlarını güçlendirmekle kalmayacağını dile getirerek, “Loft ve Colin’s’le faaliyet gösterdiğimiz Türk moda pazarındaki varlığımızı da derinleştirecek” diye konuştu. (Hanife Baş – Milliyet)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)