BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİflas eden Rusların 3.7 milyarlık borcu silinecek----

İflas eden Rusların 3.7 milyarlık borcu silinecek

İflas eden Rusların 3.7 milyarlık borcu silinecek
13 Eylül 2022 - 08:30 www.finansgundem.com

İki yıl içerisinde iflas eden 22 bin 500 kişinin borçları silinecek

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakan Yardımcısı İlya Torosov, Rusya’da yargısız iflas prosedürü sayesinde iflası onaylanan vatandaşların 3,7 milyar rublelik borcunun silineceğini söyledi. İzvestiya gazetesine konuşan Torosov, 1 Eylül 2020 itibariyle şahıs iflas başvuruları için yürürlüğe giren yeni uygulamayla 50 bin ruble ile 500 bin ruble arasında borcu bulunan ve ödeyemeyen şahısların mahkemeye başvurmadan iflas ilan edebilmesini sağlayan mekanizmadan yaklaşık 10 bin 600 kişinin yararlandığını söyledi.

22 bin 500 bireyin de iflas başvurusu yaptığını belirten Ekonomik kalkınma Bakan Yardımcısı, iki yıl içerisinde iflası onaylanan vatandaşların 3,7 milyar rublelik borcunun otomatik olarak silineceğini söyledi.

Bakanlığın pandemide sunduğu mahkemesiz iflas mekanizması, vergi ve kredi borçları, kefalet veya nafaka borçları ödemelerini gerçekleştirememesi gibi nedenleri olan şahısların tüm borçlarının silinmesini sağlıyor.

Şahıs iflas başvurularında istenen şartlar arasında iflas sırasında icralık mülke sahip olunmaması da bulunuyor.

Örneğin, icra takibinin sonunda iflas başvurusu sahibinin borcunu ödemek için satabileceği bir mülkü olmadığını teyit eden ilgili bir belge yoksa şahsın iflası kabul edilmiyor.

Daha önce Rusların kredi borçları içinde ipoteklerin payının ilk kez yüzde 50’yi aştığı bildirilmişti. Merkez Bankası’nın verilerine göre temmuz ayında 12,74 trilyon ruble değerinde ipotek ve 25,57 trilyon ruble tutarında banka kredisi verildi.

Rusya'nın bütçe fazlasında sert düşüş

 

Rusya ekonomisi % 4,1 daraldı

 

Rusya'da yıllık enflasyonda yavaşlama

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)