BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemIFC'ye büyük suçlama----

IFC'ye büyük suçlama

IFC'ye büyük suçlama
17 Şubat 2022 - 02:22 www.finansgundem.com

Dünya Bankası'na bağlı Uluslararası Finans Kurumu, Uygurların zorla çalıştırılmasıyla bağlantılı şirketlere kredi vermekle suçlanıyor

Dünya Bankası grubunun özel sektördeki kolu olan Uluslararası Finans Kurumunun (IFC), Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde Uygur Türkleri ve etnik grupların zorla çalıştırılmasıyla bağlantılı şirketlere yüz milyonlarca dolar kredi verdiği öne sürüldü.

Washington DC merkezli düşünce kuruluşu Atlantic Council tarafından "Finansman ve Soykırım: Uygur Bölgesinde Kalkınma Finansmanı ve Kriz" başlıklı bir rapor yayımlandı.

Raporda IFC'nin son 4 yılda Uygurların zorla çalıştırılmasında yer alan 4 Çinli şirkete yüz milyonlarca dolar kredi verdiği belirtildi.

Söz konusu şirketlerin zorla çalıştırmanın yanı sıra topraklara el koyma, çevreye zarar verme ve kültürel miras alanlarını yok etme gibi faaliyetlerde bulunduğuna işaret edilen raporda, söz konusu 4 şirketin IFC'den aldıkları kredilerin değerinin 485 milyon doları bulduğunun altı çizildi.

Bu şirketlerin isimlerinin ise Chenguang Biyoteknoloji Grubu, Camel Grubu, Century Sunshine ve Jointown Eczacılık Grubu olduğu aktarıldı.

ABD'den Çin'e: Uygur bölgesinde ayrımcılığı durdurun

 

Fransa Uygur Türklerine yönelik şiddeti ‘soykırım’ olarak tanıdı

 

Çin'in Uygur Türkleri'ne zulmüne karşı cephe genişliyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)