BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİdam gelirse bu 7 şey olur!----

İdam gelirse bu 7 şey olur!

İdam gelirse bu 7 şey olur!
03 Kasım 2016 - 08:50 www.finansgundem.com

İdam geri gelir mi tartışması sürerken eski başbakanlardan Mesut Yılmaz, idam konusunda uyarılarda bulundu

Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz idama karşı olduğunu Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'a anlattı.
15 Temmuz darbe girişimi sonrası gündeme gelen idam tartışmasına katılan Yılmaz, 7 madde halinde idamın sakıncalarını açıkladı.

Ahmet Hakan, Yılmaz'ın uyarılarını "Mesut Yılmaz uyarıyor: İdam gelirse şu 7 şey olur" başlıklı köşesine taşıdı:

1-SÖZLEŞME İHLAL EDİLİR

Türkiye, taraf olduğu Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 6’ncı ve 13’üncü protokollerini ihlal etmiş olur. (6’ncı protokol AK Parti’den önce kabul edildi. Buna göre savaş hali hariç ölüm cezası kaldırılmış oldu. 13’üncü protokol ise AK Parti zamanında kabul edildi. Buna göre ölüm cezası mutlak kaldırılmış oldu. Yani savaş hali şartı da kalktı.) Bu protokoller, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin mütemmim cüzüdür. Bunu ihlal etmek, sözleşmeyi ihlal anlamına gelir.

2-AVRUPA KONSEYİ ÜYELİĞİ BİTER

Türkiye, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne taraf olmayan bir ülke durumuna düşer. Bu durumda Türkiye’nin Avrupa Konseyi üyeliği sona erer.

3-SUÇLULARI İADE SÖZLEŞMESİ İHLAL EDİLİR

Türkiye’nin taraf olduğu Avrupa Suçluları İade Sözleşmesi ve bu sözleşmeyle birlikte çıkarılan Adli İşbirliği Yasası ihlal edilmiş olur.

4-MÜZAKERELER DONDURULUR

Avrupa Birliği, siyasi olarak Türkiye ile müzakereleri dondurur.

5-AVRUPA İADE ETMEZ

Yurtdışında olup da Türkiye’ye iadesi istenen başta FETÖ üyeleri olmak üzere hiçbir suçlunun, Avrupa ülkelerinden iadesi kesinlikle mümkün olmaz.

6-EVRENSEL HUKUKTAN KOPULUR

Eğer Türkiye, ölüm cezasını geçmişe yönelik olarak uygulamaya kalkarsa, yani FETÖ olayı için de bu cezayı tatbik etmeye kalkarsa... Hem evrensel hukukun en temel ilkesini hem de kendi Anayasamızın kabul ettiği “cezaların geri yürümeyeceği” ilkesini çiğnemiş olur. Evrensel hukuktan kopar.

7-BEYAZ RUSYA’NIN GERİSİNE DÜŞERİZ

Türkiye, Avrupa’da Beyaz Rusya’nın gerisine düşer. Çünkü Beyaz Rusya, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ni imzalamayan ve Avrupa Konseyi’ne üye olmayan, tek Avrupa ülkesidir. Türkiye ise imzaladığı anlaşmayı iptal etmek suretiyle hem konsey üyesi olmayan hem de kendi imzaladığı Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ni ihlal etmiş olarak Beyaz Rusya’nın da gerisine düşer.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Azrail06 Kasım 2016 11:55

    Biz AB ye değil AB bize üye olsun gevur oyununa kanmayın . Vatana ihanetin cezası ölüm olmalı ki bir daha böyle şeyleri yapmaya kimse cesaret ademesin

  • ALP04 Kasım 2016 00:05

    SENİN SAYDIKLARINA ... KİM BİZDEN BAŞKA KİM UYUYOR.. SAMAN KAFALI...HADİ ORDAN..YILLARCA MİLLETİ UYUTTUNUZ

  • Osman Erfidan03 Kasım 2016 22:30

    Allah kimseyi idam cezasına mahkum olacak kadar çarptırmasın.İdam geri dönülemeyen bir ceza şekli ve sonu ölümdür.Vatan hainleri,tecavüz suçu işleyenler bu suçu hak edermi hak eder.Burda sorun yok ama dünyada bir çok ülkede vicdanen mi diyelim bilemiyoruz uygulanmıyor onun yerine ömür boyu hapis.Bence ömür boyu hapis idamdan sadece ölüm açısından hafiftir ama ömür boyu hapis yiyen bir yerde idam edilmiş gibi olur.Yıllarca ölüsü hapishaneden çıkar.En güzeli insanları eğitmek,doğru yolu göstermek vatanını milletini seven insanları seven bireyler olarak yetiştirmektir.İnsanlar cahillikden dolayı bu durumlara düşmemelidir.

  • BakışAçısı03 Kasım 2016 19:05

    "Allah ın verdiği canı sadece Allah alır" dersek konu fıkıh (islam hukuku) ada girer. Orda da şartları net olmak üzere idam vardır. Fıkıhta bile varsa, insan yapımı yani her türlü duruma göre değişebilecek bir yasa, o yasaya göre yaşayacak insanların ortak kararına göre olmalı. İslam deyince ödü kopan kişiler, kendi iç tabularından arınmalı ilk önce...

  • pes 03 Kasım 2016 16:55

    sevgili yorumcular , bu hukuk size ve sizin sevdiklerinize de lazım olacak birgün..Allah ın verdiği canı sadece Allah alır , hiçbir medeni ülkede bu şekilde bir ceza şekli olamaz...

  • kemal sözer03 Kasım 2016 12:21

    kısaca, batıyı gücendirmemek için onlara ikinci darbe şansı verilmeli mi demek isteniyor ?

  • oktay doğaner03 Kasım 2016 11:18

    çin ile amerika kimin gerisinde yetersiz ! senin gibiler bile bu ülkede siyaset yaptı ya helal olsun.

  • stratejist03 Kasım 2016 09:06

    Sizn döneminizde sabancı sükastçisi bile iade alınamamışken kalmış iadeler durur diyorsun zaten iade etmiyorlar. Hristiyan kulübü olan Avrupa birliğinede almıyorlar. Ne yapalım Mesutçum hainlere sen söyle APO'yu beslettğiniz gibi mi olsun. Hiç olmazsa kendi töremize göre yaşarız ve öyle ölürüz daha iyi