BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİbadi: IKBY'nin özerkliği bitecek----

İbadi: IKBY'nin özerkliği bitecek

İbadi: IKBY'nin özerkliği bitecek
01 Kasım 2017 - 06:33 www.finansgundem.com

Irak Başbakanı, IKBY'nin özerkliğinin son bulacağını, peşmergenin de Irak ordusuna bağlanacağını söyledi

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin özerkliğinin son bulacağını, peşmerge güçlerinin de ya Irak ordusunun bir parçası haline geleceğini ya da bölgede küçük bir yapıya dönüştürüleceğini söyledi.

Independent gazetesinin Ortadoğu muhabirine bir mülakat veren İbadi, peşmerge güçlerinin kontrolü altında bulunan ve Türkiye-Irak arasında yer alan tüm sınır geçişlerinin kontrolünün Bağdat’a devredilmesi gerektiğini ifade ederek, sembolik birkaç sınır geçişinin merkezi yönetime verilmesiyle tatmin olmayacaklarını söyledi.

Erbil yönetiminin “300 bin peşmerge var” iddiasını gerçekçi bulmadığını vurgulayan İbadi, “Kürdistan’daki birçok yetkili bana küçük bir silahlı gücün bulunduğunu, kalanların da evlerinde oturduğunu söylüyor” dedi.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KILIÇ01 Kasım 2017 07:50

    ÜLKENİ BİTİRECEK OLAN HAYİNLERİ ANLADIN AMA IRAKA ÇOK ZARAR VEREN BU HAYİNLERİ TEMİZLEMEKTE ÇOK GEÇ KALDIN ÇÜNKÜ DAİŞTEN TEHLİKELİ OLANI GÖRDÜN İSRAİL İŞBİRLİKÇİSİNİ GÖRDÜN.

  • Cego01 Kasım 2017 07:27

    Çok kısa zaman önce sen kimsin sen benim muhatabım değilsin benim muhatabın Barzani sen kaç karatlık adamsın diyen dünya liderleri vardı ibadii için😅😅😅😅😅😅