BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinHülya Avşar yalnız değil!----

Hülya Avşar yalnız değil!

Hülya Avşar yalnız değil!
11 Eylül 2016 - 08:06 www.finansgundem.com

Son zamanlarda Türkiye'den İngiltere'ye yerleşen Türklerin sayısı giderek artıyor. Hürriyet'ten Jale Özgentürk 'neden İngiltere?' sorusunun cevabının Türkiye ile İngiltere arasındaki anlaşma olduğunu söylüyor

İşte Jale Özgentürk'ün Hürriyet'te yer alan "Hülya Avşar yalnız değil!" başlıklı yazısı:

Hülya Avşar'ın kızı Zehra, 'University of Westminister'da iş yönetimi ve pazarlama okuyacak. Hülya Avşar da bu nedenle yılın yarısını Londra'da geçirecek. Son dönemlerde pek çok eğitimli ve paralı Türk de İngiltere'ye yerleşiyor.

Türkiye’nin İngiltere Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç’in konutundayız. Aralarında Ergun Özen’in de bulunduğu iş insanı ve sanatçı Türklerin sayısı bir hayli fazla.

Londra’ya yerleşen Türkler arasında finansçılar, sanatçılar, kendi işini kurmuş iş insanları var. Garanti Bankası’nın eski Genel Müdürü Özen de Londra’da finans konusunda danışmanlık yapacak bir şirket kurma hazırlığında. Yılın altı ayını Londra’da geçiriyor artık.

Kimisi yıllardır orada ama yeni yerleşenlerin sayısı da az değil. Çoğunun geliş amacı çocuklarının eğitimi. Gecedeki sohbette, bu nedenle gelen Türklerin sayısında artış olduğu anlatılıyor. Magazin sayfalarında okumuştuk; Hülya Avşar’ın kızı Zehra Çilingiroğlu, Westminister’da iş yönetimi ve pazarlama okuyacak ve Hülya Avşar da bu nedenle adeta Londra’ya yerleşecekmiş. Ancak, İngiltere yolunu tutan Hülya Avşar yalnız değil, onun gibi birçok ünlü de Londra’da yaşıyor.

SERMAYE KOŞULU YOK

Sohbet ettiğim Türkler, Londra’ya ilginin artmasındaki temel nedeni, İngiltere ile Türkiye arasındaki Ankara Anlaşması’na bağlıyor. Bu anlaşmaya göre Türkler, İngiltere’de iş kurmayı ve en az 6 ay yaşamayı taahhüt ettiklerinde oturma izni alabiliyor. Üstelik bir sermaye koşulu da yok. Eşiniz ve 18 yaşın altında çocuklarınızı da götürebiliyorsunuz. İngiltere’de geçen hafta bir anket yayınlandı. 1688 kişi ile yapılan ankete göre İngilizlerin istediği göçmenler listesinin en altında biz Türkler varız. “En alttakiler” sıralamasında Mısır, Pakistan ve Nijerya gibi ülkelerin bile altındayız. (Jale Özgentürk / Hürriyet)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)