BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHükümetler enerji için muslukları açacak----

Hükümetler enerji için muslukları açacak

Hükümetler enerji için muslukları açacak
10 Mart 2023 - 08:38 www.finansgundem.com

S&P Global'e göre, artan maliyetler sebebiyle hükümetlerin enerji ile ilgili desteği yıl sonuna kadar 1,65 trilyon dolara ulaşacak.

Kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden bu yana hükümetlerin enerji maliyetlerini sübvanse etmek için harcadığı para miktarının yıl sonuna kadar 1,65 trilyon dolara ulaşacağını tahmin ediyor.

Firma, KOVID pandemisi harcamaları eklendiğinde toplamın 10 trilyon dolara yükseldiğini ve bu yıl genel küresel devlet borç stokunun mutlak veriler ışığında 65 trilyon dolara ulaşacağını hesapladı.

S&P, kredi notu sağladığı 137 ülkeyi baz alarak bu rakamları açıkladı.

Bu ülkelerin, 2021'de belirlenen 11,5 trilyon dolarlık rekor seviyenin altında, ancak pandemi öncesi ortalamanın %40 üzerinde, bu yıl 10,5 trilyon dolar eşdeğerinde borçlanacağını tahmin ediyor.

Dünya GSYH'sının içindeki ticari devlet borcunun payı, geçen yılki %64'ün hemen altından bu yıl yaklaşık %66'ya yükselecek, ancak bu oran, 2020'de pandemi kaynaklı GSYH'nın %74'lük zirvesinin oldukça altında olacak.

Bununla birlikte, yükseliş eğiliminin yeniden başlaması ve küresel faiz oranlarının artması zemininde ortaya çıkıyor, bu da gelişmiş dünya hükümetlerinin 12 ay önce ödünç alacaklarının kabaca iki katını ödeyecekleri anlamına geliyor.

Avrupa enerji krizinde kömüre yöneldi

 

ABD'de açık deniz rüzgar enerjisi yatırımları arttı

 

Türkiye rüzgar enerjisinde Avrupa'da hangi konumda?

 

Artan enerji maliyetleri milyonlarca kişiyi aşırı yoksulluğa itebilir

 

Amerikalılar enerji maliyetleri konusunda endişeli

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)