BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHükümet tüketim azaldı dese de Ruslar votkatan vazgeçmiyor----

Hükümet tüketim azaldı dese de Ruslar votkatan vazgeçmiyor

Hükümet tüketim azaldı dese de Ruslar votkatan vazgeçmiyor
11 Nisan 2019 - 07:48 www.finansgundem.com

Rus hükümetinin alkol tüketimi yüzde 40 azaldı iddiasına rağmen yapılan araştırmada halkın satın aldığı votka miktarı yüzde 7 arttı

Rusya Sağlık Bakanlığı'nın son dönemde sık sık kamuoyu ile paylaştığı halkın artık daha az alkol tükettiği iddiasına RANHİGS'ten itiraz geldi. Enstitünün gerçekleştirdiği taze bir araştırma 2018 yılında halkın satın aldığı votka miktarının yüzde 7 arttığını ortaya koydu. Uzmanlar Rusya'nın her yıl alkole 50 bin kurban verdiğini hatırlatarak trendin endişe verici olduğunu söylüyor.

Amerikalı veri ölçme ve değerlendirme şirketi Nielsen de Rusya'da geçen yıl satılan alkol miktarının yüzde 5 oranında arttığı iddiasında.

Sektörel uzmanlar gençlerin alkole olan ilgisinin azalmadığı iddiasında. Buna göre, resmi kurumların iddia ettiği tüketim azalmasının sebebi genç nüfusun kalabalık olmamasının yanı sıra, yaşlı nüfusun sağlık sebepleri nedeniyle alkolden uzak durmak için çabalaması.

Euromonitor ajansının verilerine göre, bir Rusyalı alkollü içkilere yılda 15 bin ruble para harcıyor. Ülkenin alkole yatırdığı paranın toplam büyüklüğü ise 430 milyar dolara yakın.

Rusya Sağlık Bakanlığı 2018'de yayımladığı raporda, 2006 yılından bu yana kişi başına tüketilen alkol miktarında yüzde 40 azaldığını açıklamıştı. (turkrus.com)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)