BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaHSBC'ye rekor kara para cezası----

HSBC'ye rekor kara para cezası

HSBC'ye rekor kara para cezası
11 Aralık 2012 - 06:47 www.finansgundem.com

HSBC, ABD'nin açtığı kara para aklama davasını kapamak için en azından 1.9 milyar dolar ödemek zorunda kalacak

ABD Senatosu'nun alt komitesinin Temmuz'da kara para akladığı gerekçesiyle en üst yetkilileri hakkında soruşturma başlattığı Avrupa'nın en büyük bankası HSBC Holdings Plc, davayı kapamak için 1.9 milyar dolar ödemek zorunda kalabilir.
Konuya dair bilgisi olan kaynaklardan biri, HSBC'nin 1.25 milyar dolarlık teminat hakkını kaybederek, bir banka tarafından kaydedilmiş en büyük teminat kaybına işaret edeceğini ve buna ek cezalar için de ekstra 665 milyon dolar ödeyeceğini söyledi.
Ertelenmiş yargılamada hükümet, belli reformların uygulanması gibi şartlar altında para cezalarını affedebiliyor. Kaynaklar, HSBC'nin anlaşmasının bugünün ilerleyen saatlerinde açıklanacağını söyledi.
İngiltere'nin en büyük 2. bankası Standard Chartered Plc de dün ABD'nin İran'daki ambargolarını ihlal ettiği iddiasının ardından açılan davayı kapamak üzere 327 milyon dolar ceza ödedi. İki banka, birçok BD'li regülatörin hedefi oldu.
ABD Adalet Bakanlığı, Hazine Bakanlığı Yabancı Varlık Denetimi, Fed, Para Birimi Denetim Bürosu, New York regülatörleri ve Manhattan Başsavcılığı daha önce HSBC ve Standard Chartered'a dava açtı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)