BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHSBC'li bankacı Türkleri 3.2 milyon dolar dolandırdı----

HSBC'li bankacı Türkleri 3.2 milyon dolar dolandırdı

HSBC'li bankacı Türkleri 3.2 milyon dolar dolandırdı
01 Şubat 2018 - 12:33 www.finansgundem.com

HSBC'nin Cenevre'deki biriminde çalışan bir fon yöneticisi Türk müşterilerini 3,2 milyon dolar dolandırmakla suçlanıyor

İngiliz HSBC Holdings Plc’in İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan özel bankacılık biriminde görevli bir fon yöneticisi zengin Türk müşterilerinin hesaplarından iki yılda 3 milyon frankı (3,2 milyon dolar) kendi hesabına geçirmekle suçlanıyor.

The Tribune de Genève gazetesinin polis ifadelerine dayandırdığı haberine göre ismi açıklanmayan bankacının işlemleri, tek seferde bir hesaptan 10 bin Frank'ı aşmayan meblağlar çekildiği için uzun süre tespit edilemedi.

İddiaya göre bankacı, şehre müşterisinin geldiğini belirterek gişelerden nakit çekiyor ve ardından sahte imzalarla işlemlerini gizliyordu. Eski çalışanın dolandırıcılığı, gerçekleştirdiği yüksek meblağlı bir işlemin şüphe çekmesi üzerine ortaya çıktı.

"Bu vaka eski bir çalışanın kendi finansal kazancı için görevini kötüye kullanması ile ilgili" diyen HSBC sözcüsü Michael Spiess, "Şüpheler oluşması üzerine derhal iç soruşturma başlatıtık, çalışanın iş akdi feshederek yetkili mercilere bildirdik" diye konuştu.

Görevine son verilen fon yöneticisi Cenevre polisi tarafından sorgulandı; savcılık tarafından sahtekarlık ve güveni kötüye kullanmakla suçlanıyor. Sanığın avukatı Hadrien Mangeat, konuya ilişkin yorum yapmadı.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)