BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiHSBC'den Türkiye ekonomisi analizi----

HSBC'den Türkiye ekonomisi analizi

HSBC'den Türkiye ekonomisi analizi
17 Ocak 2024 - 11:45 www.finansgundem.com

HSBC, Türkiye'nin 2024 yılında kademeli bir ekonomik uyum süreci yaşamasını beklemeye devam ediyor

Türkiye'nin 2024 yılında kademeli bir ekonomik uyum süreci yaşamasını beklemeye devam ettiklerini belirten HSBC, politika yapıcıların, özellikle yerel seçimlere üç aydan az bir süre kala, ekonomi için yumuşak bir inişe öncelik vermeye devam edeceğini düşündüklerini ifade etti.

HSBC bugün yayınladığı raporda,"Seçim öncesinde bir miktar mali teşvik bekliyoruz ve bütçe açığının 2024 yılında bir bütün olarak genişleyeceğini tahmin ediyoruz, ancak parasal veya kredi kanalında herhangi bir gevşeme öngörmüyoruz. Büyümenin geçen yılki tahmini %4,0 seviyesinden 2024'te %2,5'e yavaşlayacağını düşünüyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Merkez Bankası'nın tahminlerine kıyasla daha yavaş bir dezenflasyon hızı bekleyen HSBC, manşet enflasyonu 2024 sonunda %45 olarak öngördü ve "Özellikle hizmet fiyatlarında yüksek derecede yapışkanlık varken, enflasyon beklentileri son derece yüksek kalmaya devam ediyor" dedi.

HSBC, enflasyonun bu yıl %40'ın üzerinde kalması halinde, 2022 ve 2023'ü %65'e yakın bir seviyede tamamladıktan sonra, daha da yerleşik hale gelebileceği ve bunun da daha güçlü bir para politikası tepkisi gerektirebileceği yönünde bazı riskler gördükyerini de vurguladı.

Cari açıktaki sürekliliğe rağmen, TCMB'nin sıkılaştırma döngüsüne başladığı Haziran ayından bu yana rezervler arttığına dikkat çeken HSBC, "Ancak bu kısmen Haziran-Ağustos aylarındaki net hata ve noksan girişlerini ve üçüncü çeyrekte cari işlemler hesabındaki olumlu mevsimselliği yansıtmaktadır. Yılbaşından bu yana daha güncel veriler net dış varlıklarda mütevazı bir düşüş olduğunu göstermektedir" dedi.

UNCTAD: Türkiye ekonomisi büyüyecek

 

S&P Global'den Türkiye ekonomisi değerlendirmesi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)