BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHSBC'den flaş Türkiye kararı!----

HSBC'den flaş Türkiye kararı!

HSBC'den flaş Türkiye kararı!
17 Şubat 2016 - 14:05 www.finansgundem.com

HSBC satış sürecinin rafa kaldırılmasının ardından Türkiye'de yeniden yapılanmayı planlıyor

Avrupa'nın en büyük bankası HSBC Holidngs Plc, alıcı bulmakta zorlanmasının ardından kar getirmeyen Türkiye birimini satma planını rafa kaldırırken, satış yerine yeniden yapılanmaya gidecek.

Bloomberg News'in haberine göre, kimliğinin açıklanmasını istemeyen kaynaklar; Londra merkezli bankanın ilgili açıklamayı, 22 Şubat'ta bilanço açıklamasının ardından gerçekleştireceğini açıkladı. HSBC yetkilileri konuyla ilgili yorum yapmayı reddetti.

Kaynaklara göre Hollanda'nın en büyük bankası ING Groep NV, bankanın Türkiye birimini alma planlarından vazgeçerken, bu kararda mevzuata ilişkin zorluklar etkili oldu. Hollanda bankasının bu kararı, HSBC'nin Garanti Bankası ve Yapı Kredi Bankası dahil Türkiye'deki bankalara yaklaşımı değiştirmeye yöneltti.

Haziran ayında CEO Stuart Gulliver, üç yıllık bir plan otaya koydu. HSBC'nin geniş küresel ağını küçültmeyi hedefleyen plan, kar getirmeyen birimleri kapatma ve yaklaşık 25,000 kişinin işten çıkarılmasını içeriyor. Banka 2017 yılı sonuna kadar maliyetlerini 5 milyar dolar azaltmayı 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)