BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHSBC'den çevre sorumluluğu----

HSBC'den çevre sorumluluğu

HSBC'den çevre sorumluluğu
11 Ekim 2013 - 12:32 www.finansgundem.com

HSBC Türkiye, 3 yeni proje ile "daha iyi bir gelecek için" adım attı

HSBC Türkiye, “Geleceğe Gönüllüyüz” kurumsal sürdürülebilirlik anlayışı çerçevesinde eğitim alanında, Anne Çocuk Eğitimi Vakfı (AÇEV) işbirliğiyle “Yaz Anaokulları ve Anne Destek Programı”, çevre alanında WWF-Türkiye işbirliğiyle “Su Varsa Gelecek Var” projesi ve toplum alanında Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) işbirliğiyle “Aynı Gökyüzüne Bakıyoruz” projesini destekliyor. HSBC Grup Genel Müdürü ve HSBC Türkiye Genel Müdürü Martin Spurling, Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) Başkan Yardımcısı Ayla Göksel, WWF-Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Bayar ve Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) Yönetim Kurulu Eş Başkanı Kerim Paker’in katılımlarıyla gerçekleştirilen basın toplantısında, projelerin detayları ve HSBC Türkiye’nin kurumsal sürdürülebilirlik çalışmaları hakkında bilgi verildi.
“Gönlümüzden Geçen Daha İyi Bir Gelecek”
HSBC Grup Genel Müdürü ve HSBC Türkiye Genel Müdürü Martin Spurling, konuyla ilgili değerlendirmesinde “Kurumsal sürdürülebilirlik alanında dünyanın önde gelen gruplarından biri olarak Türkiye’de eğitim, çevre ve toplum alanlarında 3 projeyi daha desteklemenin heyecanını yaşıyoruz.  Bu projeler için kullanılmak üzere HSBC Grubu’nun “Future First” adlı Küresel Eğitim Programı Fonu ve yine HSBC Grubu’nun Su Programı Fonu’ndan 3 yıl için yaklaşık 1.2 milyon dolarlık kaynak sağladık.” diyerek sözlerine şöyle devam etti:
“HSBC Türkiye olarak, ‘Geleceğe Gönüllüyüz’ diyoruz. Sürdürülebilir bir ekonomi için önce sürdürülebilir yaşam ortamının gerekliliğinin bilinciyle uluslararası platformda kazandığımız deneyim ve bilgi birikimini Türkiye’de topluma değer katmak için kullanıyoruz. Proje ortaklarımız AÇEV, WWF-Türkiye ve TOG’a işbirlikleri ve katkılarından dolayı ayrıca takdir ve teşekkürlerimi sunmak isterim.”
Gönlümüzden Geçen “Eğitim İçin” Daha İyi Bir Gelecek
HSBC Türkiye’nin desteklediği ve AÇEV’in sürdürdüğü “Yaz Anaokulları ve Anne Destek Programı” kapsamında, Diyarbakır ve Mardin’de okul öncesi eğitim erişimi olmayan 4-5 yaş grubu çocuklar bilişsel, sosyal ve dilbilgisi açısından okul hayatına hazırlanırken,  anneleri de çocuk eğitimi ve bakımı konusunda bilinçlendiriliyor. 2 yılda 810 çocuk ve ailesine ulaşılacak olan programla ilgili değerlendirmede bulunan Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) Başkan Yardımcısı Ayla Göksel şunları söyledi:
“Eğitim ve sosyo-ekonomik göstergeler açısından zor şartlara sahip bir bölgede olumsuz koşullarda yaşayan çocuklara, okula yazılmadan önce ulaşıyoruz. AÇEV olarak HSBC’nin de desteğiyle yoğun bir eğitim programı kapsamında çocukları okul ortamına kazandırmayı ve daha sonraki yıllarda bu çocuklar üzerinde yapılacak eğitim yatırımları için sağlam bir altyapı oluşturmayı hedefliyoruz”.
Gönlümüzden Geçen “Çevre için” Daha İyi Bir Gelecek
HSBC Türkiye’nin, WWF-Türkiye ile birlikte gerçekleştireceği “Su Varsa Gelecek Var” projesi kapsamında hazırlanacak “Türkiye’nin Su Riskleri Raporu” ile Türkiye’de su kıtlığına ve potansiyel risklere dikkat çekilecek. Proje ile ayrıca “Sapanca Gölü için Sürdürülebilir bir Gelecek Raporu” da hazırlanarak ülkemizin önemli tatlı su göllerinden biri olan Sapanca Gölü’nün bölge ekonomisi ve biyo-çeşitliliği açısından önemine dikkat çekilecek. Kamuoyuna açıklanacak olan raporların Türkiye’de suyun ekonomideki rolünü vurgulaması ve su yönetiminde yeni araçların kullanılmasına katkıda bulunması hedefleniyor. Projeye ilişkin bilgi veren WWF-Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Bayar şunları söyledi:
“Küresel düzeyde WWF ile HSBC, 2002 yılından bu yana tatlı su kaynaklarının korunması için işbirliği içerisinde. Biz de küresel işbirliğine paralel şekilde WWF-Türkiye ve HSBC Türkiye olarak ülkemizin kısıtlı olan su kaynaklarının üzerindeki riskleri ortaya koymak ve karar vericiler, iş dünyası ve toplumun tüm kesimlerinde farkındalık yaratmak amacıyla yeni bir işbirliğine başlamış bulunuyoruz”.
Gönlümüzden Geçen “Toplum İçin” Daha İyi Bir Gelecek
“Aynı Gökyüzüne Bakıyoruz”projesi Toplum Gönüllüleri Vakfı tarafından 2005 yılından bu yana üniversite öğrencisi gönüllülerinin katılımıyla uygulanıyor. HSBC Türkiye’nin desteğiyle İstanbul, Ankara, İzmir ve Konya’da bulunan Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki tutukevlerinde bulunan çocuk ve gençlerin toplum içindeki yaşamlarına döndükten sonra özgüven sahibi ve topluma uyumlu bireyler olarak yaşamlarını sürdürmelerini kolaylaştırmak hedefleniyor.  Proje ile 3 yıl içinde, üniversite öğrencisi gönüllülerinin de dahil olduğu toplam 980 çocuğa ve gence ulaşılacak. Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) Yönetim Kurulu Eş Başkanı Kerim Paker; “Aynı Gökyüzüne Bakıyoruz” projesiyle ilgili görüşlerini şöyle paylaştı:
“Projemizle, gençlerin içindeki enerjiyi doğru yerlere aktarmalarını, bir fayda yaratmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Suça sürüklenmiş çocuklara, genç insanların bilgi ve deneyim aktarması, onlarla dostluk kurması ve birlikte zaman geçirmeleri bu gökyüzünün altında yaşayan herkes için umut verici. Finansal kaynak sağlamanın yanında, projenin ruhunu benimseyen, aynı heyecanı paylaşan yaklaşımları nedeniyle destek veren HSBC’ye ve bu projenin hayata geçmesini sağlayan ekibe teşekkür ediyoruz”.
HSBC Türkiye’nin Kurumsal Sürdürülebilirlik Çalışmaları
Eğitim:
- HSBC Türkiye eğitim alanındaki katkılarını ÇYDD, TEV ve Darüşşafaka Vakfı aracılığıyla öğrencilere burs temin ederek sürdürüyor. Bugüne kadar yaklaşık 7400 öğrenciyi destekleyen HSBC Türkiye sadece 2013 yılında toplam 750 bin dolar fon ayırdı.
- HSBC tarafından 40'a yakın ülkede finanse edilen, Genç Başarı Vakfı işbirliği ve Şişli İlçe Milli Eğitim desteği ile yürütülen Akıllı Para Yönetimi Programı ile 100’ün üzerinde HSBC Gönüllüsü, ilköğretim öğrencilerine bilinçli tüketici olmak ve paranın toplumdaki rolü konusunda eğitimler veriyor. Programı tamamlayan öğrencilerin parayla ilgili öğrendiklerini günlük hayatlarında uygulayabilmeleri, hayatta bilinçli kararlar vermeleri amaçlanıyor.
- 2007 yılından bu yana HSBC Gönüllüleri aracılığıyla ile yürütülen Kardeş Okullar Projesi kapsamında yapılan kırtasiye malzeme, teknolojik ekipman, kıyafet kampanyaları ile şimdiye kadar 64 ilde 200’ün üzerinde okul desteklendi. Sürdürülebilir bir ilişki çerçevesine oturtulan Kardeş Okullar projesi her yıl büyüyerek devam ediyor.
Çevre:
- HSBC Türkiye, çevre konusunda WWF ile işbirliği kapsamında Dünya saati uygulamasına da destek veriyor.
- HSBC Türkiye çalışanlarından oluşan HSBC Gönüllüleri liderliğinde hayata geçirilen çok sayıda çevre projesi kapsamında Türkiye genelinde sadece 2013 yılında 9 noktada 750’nin üzerinde gönüllünün katılımı ile kıyı temizliği yapıldı. Gerçekleştirdikleri kıyı temizliği etkinlikleri sırasında bulundukları ildeki HSBC Türkiye şubesi çalışanlarının ve belediyelerin desteğini alan HSBC Gönüllüleri, kıyılarını temizledikleri bölgelerin sakinlerini de çevre konusunda bilinçlendirecek aktiviteleri hayata geçiriyor.
Toplum:
- HSBC Türkiye, TİSVA’nın Mikrokredi Projesi kapsamında imkanları kısıtlı girişimci kadınları desteklemek için 5 yılda 5 milyon dolar kredi kullandırdı.
- HSBC Türkiye, Tuvana Okuma İstekli Çocuk Eğtim Vakfı TOÇEV işbirliği ile Arnavutköy Şehit Çavuş Selçuk Gürdal Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’ndaki 185 çocuğun gelişimini psiko-drama ve yaratıcı aktiviteler ile destekleyecek. Kasım’da başlayacak projenin bir yıl devam etmesi hedefleniyor.
- Tamamı HSBC çalışanlarından oluşan Tiyatro Kulübü her yıl 15’e yakın ilde oyun sahneleyerek bir sivil toplum kuruluşu yararına fon sağlıyor. HSBC Gönüllüleri Tiyatro Kulübü, 2013 yılı sonuna kadar ise Umut Çocukları Derneği yararına oyun sahnelemeye devam edecek.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)