BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHSBC yolsuzluk davasında anlaşma sağlandı----

HSBC yolsuzluk davasında anlaşma sağlandı

HSBC yolsuzluk davasında anlaşma sağlandı
12 Nisan 2021 - 14:00 www.finansgundem.com

2018’den bu yana Kanada’da ev hapsinde tutulan Huawei CFO’su ABD’nin suçlamalarına karşı kendisiyle ilgili bilgilerin yayınlanmasını talep ediyordu. Bu talebe ilişkin HSBC ve Huawei’nin hukuki anlaşmaya vardığı açıklandı


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Huawei’nin Baş Mali Sorumlusu(CFO) Meng Wanzhou ve İngiltere bankası HSBC, ABD'nin kendilerine yönelttiği yolsuzluk iddialarıyla ilgili belgelerin yayımlanması konusundaki anlaşmazlığın çözümlendiğini avukatları aracılığıyla açıkladı.

AsiaOne’ın haberine göre, gün içerisinde yapılan açıklamada, Yargıç Linda Chan anlaşmaya ilişkin mahkeme kararlarının verildiğini belirtti. Ancak açıklamada mahkeme kararları belirtilmedi.

Şubat ayında İngiltere’deki yargıç, Meng hakkındaki dolandırıcılık iddialarıyla ilgili HSBC’nin iç belgelerinin açıklanmasını engellemişti ve dava Hong Kong mahkemelerine uzanmıştı.

Meng 2018 yılında Kanada’daki Vancouver Havalimanı’nda gözaltına alındığından bu yana ülkede ev hapsinde tutuluyor. ABD mahkemelerinde, Meng, HSBC'yi İran'daki Huawei anlaşmaları hakkında yanılttığı ve bankanın ABD yaptırımlarını ihlal etmesine neden olduğu gerekçesiyle bankacılık yolsuzluğuyla suçlanıyor.

Finansgundem.com'un dış kaynaklardan derlediği bilgilere göre masum olduğunu söyleyen Meng, Kanada'dan ABD'ye iade edilmesi taleplerine karşı kendisiyle ilgili belgelerin yayınlanmasını istiyordu.

Reuters'in yorum talebine Pazartesi günü yanıt veren Huawei ve HSBC sözcüleri anlaşmaya vardıklarını açıkladı, ancak daha fazla ayrıntı vermedi.

Huawei, Biden'dan telefon bekliyor

 

HSBC, MicroStrategy fonlarını kara listeye aldı

 

İran ve ABD arasında mahkum değişimi görüşülüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)