BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHSBC Yatırım: Özel bankalar için yüzde 10 kredi büyümesi oldukça ulaşılabilir----

HSBC Yatırım: Özel bankalar için yüzde 10 kredi büyümesi oldukça ulaşılabilir

HSBC Yatırım: Özel bankalar için yüzde 10 kredi büyümesi oldukça ulaşılabilir
03 Eylül 2019 - 13:00 www.finansgundem.com

HSBC Yatırım analistlerinin Türk bankalarına ilişkin raporunda zorunlu karşılıklara ilişkin son düzenleme ve faiz indirimiyle birlikte özel bankalar için yüzde 10'luk kredi büyümesinin oldukça ulaşılabilir olduğu belirtildi

HSBC Yatırım analistlerinin Türk bankalarına ilişkin Salı günü kaleme aldığı raporda, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından zorunlu karşılık belirlemede getirilen "kredi büyümesi" kriterine değinildi.

Türk Lirası cinsinden kredi büyümesi yıllık yüzde 10 ile yüzde 20 arasındaki bankalar için zorunlu karşılık oranının yüzde 6.5'ten yüzde 2.5'e düşürüldüğü hatırlatılan raporda, söz konusu kriterlerin bankaları yüzde 10'luk ılımlı kredi büyümesine ulaşmaya teşvik etmek, banka bilançolarını ve karlılıklarını desteklemek için tasarlandığı ifade edildi.

Raporda, "Yeni zorunlu karşılıklar ile serbest kalacak likidite ve faiz indirimleriyle kredinin ödenebilirliği dikkate alındığında özel bankalar için yüzde 10 kredi büyümesi gayet ulaşılabilir." ifadesi yer aldı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)