BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHSBC o ülkeden çıkıyor!----

HSBC o ülkeden çıkıyor!

HSBC o ülkeden çıkıyor!
30 Nisan 2015 - 15:42 www.finansgundem.com

İngiliz devi HSBC, Brezilya biriminin satışı için Goldman Sachs'ı yetkilendirdi

HSBC, Brezilya biriminin satışı için Goldman Sachs'ı yetkilendi. Kaynaklar, Türk birimi için HSBC'nin yatırım bankacıları tarafından ayrı efor sarfedildiği bilgisini verdi.
 
Sky News'un haberine göre, Goldman Sachs'ın Banco Bradesco, Banco do Brasil and Itaú-Unibanco gibi ülkenin bankacılık sektörünün egemen oyuncularıyla iletişime geçtiği kaydedildi.
 
HSBC CEO'su Stuart Gulliver Şubat ayında yaptığı açıklamada, bankanın en sorunlu dört piyasasından ikisinin Brezilya ile Türkiye olduğu bilgisini vermişti.
 
Gulliver, "Halen Brezilya, Meksika, ABD ve Türkiye düzelmesi gereken ve şu anda en büyük sorunun görüldüğü noktalar. Buraları kesinlikle düzeltmemiz gerek, yoksa soruna karşı daha aşırı önlemler düşünmek zorunda kalacağız" değerlendirmesinde bulunmuştu.

TÜRKİYE VE BREZİLYA'DAN ÇIKACAĞI İDDİA EDİLDİ

İş modelini sadeleştirmek ve küçültmek isteyen HSBC, bu planları kapsamında Brezilya ve Türkiye’den çıkmaya hazırlanıyor.

Financial Times’ın haberine göre, yılarca kendini “dünyanın yerel bankası” olarak konumlandırmak isteyen banka, bir dizi yönetim skandalı ve son yılın 5 yılın en düşüğüne gerileyen karlılık sonrası gelişmekte olan ülkelerden çıkma planlarını hızlandırıyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)