BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHSBC, o ülkede büyümeyi hedefliyor!----

HSBC, o ülkede büyümeyi hedefliyor!

HSBC, o ülkede büyümeyi hedefliyor!
21 Eylül 2015 - 12:45 www.finansgundem.com

HSBC, Çin’de çalışan sayısını arttırarak bireysel bankacılık ve servet yönetimi alanlarında büyümeyi amaçlıyor

Gelişmekte olan ülkeler içerisinde ikinci büyük pazarı olan Brezilya'dan çıkan ve  Türkiye'den  de çıkmaya hazırlanan HSBC, dünya genelinde istihdamı kısarken Çin’de bunun aksini yapmaya hazırlanıyor.

HSBC, Çin’de çalışan sayısını arttırarak bireysel bankacılık ve servet yönetimi alanlarında büyümeyi amaçlıyor. HSBC, gelecek üç ya da dört yıl içinde Çin’in güneyinde bulunan İnci nehri Deltası isimli bölgesinde çalışan sayısını 4.000 kişi arttırmayı planlıyor. Banka böylece mevcut 13.000 çalışan sayısını yüzde 30 yükseltmiş olacak.

HSBC, Çin’in söz konusu bölgesinde geçen yıl 100 milyon dolar vergi önce kâr elde etmişti. Asya-Pasifik CEO’su Peter Wong, bu rakamı gelecek beş yılda 1 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı.

Buna karşılık HSBC gelecek üç yılda dünya genelinde 50.000 çalışanını işten çıkararak yıllık 5 milyar dolara kadar tasarruf edeceğini hesaplıyor. Banka, kâr etmeyen birimlerini kapatırken yatırımlarını, en iyi performans gösterdiği Asya’ya yoğunlaştırıyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali ergül21 Eylül 2015 19:47

    Hsbc bir İngiliz istihbarat bankasıdır. Sıra Çin'e geldi demek, karıştırmadık ülke kalmamıştı.