BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHSBC günah keçisi arıyor----

HSBC günah keçisi arıyor

HSBC günah keçisi arıyor
19 Şubat 2020 - 13:53 www.finansgundem.com

Avrupa'nın en büyük bankalarından olan ve son dönemde büyük ekonomik sorunlarla boğuşan HSBC'de krizin sorumlusu aranıyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

HSBC’nin 35 bin kişiyi işten çıkaracağı haberinin yayılmasından sonra yatırım bankasına 2018 yılında yöneltilen eleştiriler tekrar hatırlanmaya başladı. HSBC’nin yıllar boyunca şirket evliliği ya da satın alma yönündeki stratejik önerilerinde yaptığı karar değişiklikleri bugünkü sorunların nedeni olarak gösteriliyor.

Ancak iç kaynaklar, Samir Assaf'ın liderliğinde ticarî bankacılık departmanının aynı eleştirilere maruz bırakılmaması gerektiğini savunuyor. Zira kaynaklara göre banka Assaf yönetiminde, piyasalarda sabit gelir oranını yükseltip hisse senetlerinden güçlü gelirler sağlamış. Fakat bu durum Samir Assaf’ın işine son verilmesini engellemiyor.

HSBC’nin geçen seneki kötü performansı bir anlamda bankanın da kaderlerini belirledi. Avrupa’da dev bankanın kâr oranı %80 geriledi ve kârı 176 milyon dolara kadar düştü.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)