BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHong Kong durulmuyor! Yine sokağa döküldüler----

Hong Kong durulmuyor! Yine sokağa döküldüler

Hong Kong durulmuyor! Yine sokağa döküldüler
12 Haziran 2020 - 13:38 www.finansgundem.com

Çin'in Hong Kong Özel İdare Bölgesinde meclis binasının önünde polisle yaşanan çatışmanın birinci yıl dönümünde 100'den fazla protestocu lüks bir alışveriş merkezinde yürüyüş düzenledi

Admiralty semtinde yapılan gösteride "Hong Kong'a Bağımsızlık" pankartları taşındı, "Özgürlüğü Savunun, Hong Kong'u Savunun" sloganları atıldı, protesto marşı söylendi.

Göstericilerin Çince "İnsanlar ölümden korkmuyor, neden onları ölümle tehdit ediyorsunuz?" yazılı bir pankart hazırladığı da dikkati çekti.

Hong Kong'un Kowloon semtinde de 100'den fazla öğrenci, bir müzik öğretmeninin öğrencilerinin protesto şarkıları söylemesine izin verdiği için görevden alınmasına karşı insan zinciri oluşturarak eylem yaptı.

Hong Kong'da geçen yıl bugün on binlerce gösterici meclis binasını kuşatmış ve suçluların Çin'e iadesi tasarısının tartışılmasını engellenmişti.

Polis göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullanmıştı.

Bölgede Haziran 2019'da başlayan ve zaman zaman gerilimin hat safhaya çıktığı protestolarda, polis ve göstericiler arasında sık sık çatışma yaşanmış ve çok sayıda protestocu gözaltına alınmıştı.

Süreç içinde hükümet karşıtı protestolara dönüşen gösteriler karşısında Hong Kong yerel hükümeti, suçluların Çin'e iadesi tasarısını 23 Ekim'de geri çekmiş ancak protestolar Aralık 2019'a kadar devam etmişti. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)